Viktoria sehrála úvodní část přípravných zápasů na novou sezonu trochu netradičně. Český šampion se rozhodl zavítat do regionu a přivést za odměnu věrným fanouškům mistrovský pohár. Svěřenci trenéra Bílka bavili tisíce diváků na stadionech v Žákavě, Městě Touškov i v nedalekých Dobřanech.

Všechna tři utkání odehraná v okolních městech západočeské metropole připravila viktoriánům perfektní domácí prostředí. Podporu mohli červenomodří slyšet ze všech koutů stadionů a s fanoušky se dostali do kontaktu také při autogramiádách, jenž během zápasů probíhaly. 

Přípravu zahájil tým vedený kapitánem Lukášem Hejdou v Žákavě proti Klatovům. Duel se odehrál při příležitosti oslav 100 let místního fotbalu a bylo to znát. K vysoké výhře 6:0 dovedl plzeňské fotbalisty zaplněný stánek, který navštívila celá tisícovka diváků.

Vysoké skóre i návštěvu ještě překonal zápas ve Městě Touškov, kam zavítaly Karlovy Vary. Viktoriáni nasázeli do jejich sítě devět gólů a pokračovali v krasojízdě, které přihlíželo více než patnáct set fanoušků.

Vrcholem famózní „mistrovské tour“ po okolí bylo derby mistrů. Český šampion se v Dobřanech střetl s mistrem Slovenska. Při zápase se Slovanem Bratislava byl na místě v připraveném fotokoutku k vidění nejen jeden, ale hned dva mistrovské poháry pro šampiony obou zemí. 

A také zápas měl speciální náboj a byl provázen neustálou podporou skalních příznivců červenomodrých barev. Dobřanský stadion praskal ve švech, když Viktoria po dvou rozhodujících trefách Chorého porazila slovenského mistra 3:1 a udělala necelým třem tisícovkám fanoušků přítomných na místě pořádnou radost. 

„Myslím si, že si to fanoušci za svojí podporu zaslouží, abychom za nimi, pokud to jde, přijeli a přivezli jim ten pohár. Je to i pro nás zajímavé zpestření, protože si můžeme zahrát na jiném hřišti. Věřím, že si všichni zápasy užili, protože pro to jsme je pro ně hráli,“ řekl k odehraným zápasům asistent trenéra a legendární ikona klubu Pavel Horváth. 


Část přípravy probíhající na české půdě zakončil mistrovský celek utkáním v Luční ulici, ve kterém si poradil s Táborskem výhrou 3:0. Nyní čeká svěřence trenéra Bílka soustředění v rakouském Westendorfu, kde narazí také na tři zajímavé zahraniční soupeře, kteří hráče prověří před utkáním druhého předkola Ligy mistrů, které se blíží.

Děkujeme za neuvěřitelnou podporu na všech utkáních!