V dubnu 2017 slavily dorostenky Viktorie Plzeň vítězství v historicky prvním finále Poháru dorostenek. Již zítra mají možnost tento triumf zopakovat, ve Světlé nad Sázavou se utkají s brněnským týmem!

Svou cestu pohárem v sezoně 2018/2019 začaly dorostenky v polovině listopadu v Oseku, kde se utkaly ve čtvrtfinále s Teplicemi. Domácí celek jednoznačně přehrály a po vítězství 9:0 postoupily do semifinále, kde na ně čekal jeden z předních českých ženských týmů – Sparta Praha. Viktoriánky se ale nezalekly a naprosto zaslouženě vyhrály 5:0.

Ve finále je čeká celek Lokomotiva Brno Horní Heršpice, hrát se bude ve středu 1. května od 14:00 ve Světlé nad Sázavou. „Naše ambice jsou jasné, chceme uspět a vyhrát pohár,“ netají trenér Vojtěch Křelina. „Všichni jsme hladoví po úspěchu. Samozřejmě si ale uvědomujeme sílu soupeře, který má v kádru reprezentantky České republiky a Slovenska, z nichž některé pravidelně nakukují i do A-týmu žen. Proto je na místě pokora a stoprocentní koncentrace, rozhodně nemůže přijít sebemenší podcenění,“ upozorňuje Křelina.

Svému týmu ale věří. „Neberu ohled na papírové předpoklady ani na počty reprezentantek v kádru, naprosto věřím v sílu našeho týmu a schopnost uspět,“ má jasno.

S brněnskými Horními Heršpicemi se viktoriánky v základní části utkaly již dvakrát. Zatímco v září padly na jejich hřišti vysoko 2:7, v březnu je po brankách Csordas s Němcovou porazily 2:0. „Nᚠtým prošel ohromnou proměnou od chvíle, kdy jsem holky v létě přebíral a vštěpoval jim nový herní projev a styl hry. Byla to dlouhá a náročná cesta a by nejsme u konce a čeká nás ještě hodně práce, tak nyní s klidným svědomím mohu říci, že se správnou koncentrací a nasazením jsme schopni měřit se s jakýmkoliv soupeřem a nejen jarní výsledky jsou toho jasným důkazem,“ naráží Křelina na to, že dorostenky Plzně na jaře prohrály jen dva ze sedmi soutěžních duelů, z toho jeden po penaltách.

„Věřím, že můžeme uspět a uděláme pro to všechno!“ dodává trenér závěrem. My celému týmu dorostenek FC Viktoria Plzeň budeme ve středu držet palce!