Juniorský tým Viktorie Plzeň je po odehrání 17 podzimních kol na osmém místě české části tabulky soutěže. Po špatném startu, kdy v úvodních čtyřech kolech nevyhrál, následovala série šesti výher. Poté však opět přišla výsledková krize…

V úvodních čtyřech kolech podlehli junioři Bohemians, Slavii i Liberci a doma remizovali s Příbramí. Následně se však tým trenéra Pavla Fořta vzchopil a v šesti po sobě jdoucích utkáních nenašel přemožitele. Jenže závěr podzimu nevyšel – ze sedmi zápasů už vyhráli viktoriáni jen jednou, poté uhráli cennou remízu se Slavií a zbytek zápasů prohráli.

Se ziskem 23 bodů a skóre 35:38 tak jsou na osmém místě české části tabulky. „S umístěním moc spokojený nejsem. Závěr podzimu se nám nevydařil, asi se do toho promítly i ty faktory, že hodně kluků hrálo mládežnickou Ligu mistrů, takže byli od týmu občas oddělení,“ přemýšlí trenér Pavel Fořt. „Ve většině zápasů jsme však byli lepším týmem a smolně je prohráli. Byl jsem spokojený s útočnou hrou, nikoliv však s tou obrannou, dostávali jsme hodně hloupých gólů,“ dodává. „Zkrátka – s druhou polovinou podzimu nejsem tak spokojený jako s tou první.“

Kouč juniorky nadále jmenovitě pochválil některé nadmíru vytěžované hráče – Václava Svobodu, Lukáše Pihrta a také Tomáše Kepla. „Společně s mládežnickou Ligou mistrů toho odehráli nejvíce, měli velké zápasové tempo a věřím, že je to posune dál. Uvidíme, jak se jejich i ostatních kariéra bude dále vyvíjet, hráčské přesuny jsou momentálně v jednání,“ prozrazuje Pavel Fořt. „Jak jsem říkal, s umístěním v tabulce spokojený nejsem, ale co se týká přístupu kluků k tréninku a k zápasům, zde převažuje spíše spokojenost. Kluci se posunuli dál, občas chodili pomáhat i do týmů U19 a U18, takže měli herní vytíženost,“ říká trenér.

Tým bude ještě trénovat do 11. prosince, ve zbytku týdne absolvují ještě hráči zátěžové testy po konci první poloviny sezony a do přípravy znovu naskočí 7. ledna. Některé členy kádru ještě čeká 12. prosince rozhodující utkání UEFA Youth League za tým U19 proti AS Řím.

VÝSLEDKY JUNIORKY ZDE

TABULKA JUNIORSKÉ LIGY ZDE