Ve čtvrtek 10. prosince odehraje FC Viktoria Plzeň poslední zápas roku 2015. V Doosan Areně se od 19:00 utká se španělským Villarrealem, a to v závěrečném utkání základní skupiny Evropské ligy. Západočeši už sice nemohou postoupit do vyřazovací fáze, souboj s věhlasným soupeřem ale chtějí zvládnout a potěšit fanoušky.

„Stále nás mrzí, že nemůžeme postoupit. Nicméně už s tím nic neuděláme, teď si chceme společně s našimi příznivci užít tento sváteční zápas proti skvělému soupeři. Určitě to bude oslava fotbalu,“ říká obránce LukᚠHejda.

Villarreal je velkým favoritem utkání a Doosan Arena se může těšit na další výjimečný zápas. „Už ve Španělsku jsme se přesvědčili o tom, že jsou hodně silní na míči. Mají technicky zdatné hráče, skvěle kombinují a pro nás to bude hodně těžký zápas,“ dodává stoper Plzně.

Úvodní zápas ve Španělsku Viktoria prohrála 0:1, domácí tým byl po většinu zápasu lepším týmem. Vitoriáni se ale v domácím prostředí chtějí rozloučit s fanoušky a také Evropskou ligou povedeným výkonem. „Věřím, že žádný příděl nedostaneme. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet. Nechci říkat, jestli budeme hrát ze zajištěné obrany nebo vše pohrneme do útoku. Chceme se ale rozloučit s našimi fanoušky dobrým výsledkem a dobrou předvedenou hrou,“ zamýšlí se Hejda.

Dá se předpokládat, že Villarreal bude v utkání diktovat tempo hry, Plzeňští tak budou chtít využívat hlavně své přednosti. „Budeme spíš spoléhat na standardní situace a rychlé protiútoky, protože v kombinaci jsou opravdu velmi silní. Ale silným týmem jsme také my, s fanoušky v zádech můžeme dosáhnout na dobrý výsledek,“ uzavírá LukᚠHejda.