FC Viktoria Plzeň se ve čtvrtek 27. srpna utká od 20:30 v odvetě play off Evropské ligy s týmem FK Vojvodina. Do Srbska svěřenci trenéra Krejčího poletí s náskokem 3:0, který si viktoriáni vypracovali v úvodním utkání v Doosan Areně.

„Bude to jednoznačně těžké. Náročné podmínky, bouřlivá atmosféra, oni určitě budou hrát doma jinak. Musíme se na to připravit co nejlépe a zvládnout to tam,“ říká před utkáním brankář Matúš Kozáčik.

V úvodním utkání hrála Plzeň jednoznačně lépe, soupeře přehrávala a naopak ho do žádných šancí nepouštěla. „Hráli jsme dobře a do velkých šancí jsme je nepouštěli. Tam to bude jiné, oni ještě budou chtít ukázat svoji sílu. Rozhodnuto určitě ještě není, hodně by nám pomohlo, kdybychom dali brzo gól. Zklidnilo by nás to,“ zamýšlí se Kozáčik.

V posledních dvou utkání udržela obrana a brankář Viktorie čisté konto a vychytanou nulu by si plzeňský gólman rád připsal také v Srbsku. „Samozřejmě jsem rád, protože každá nula pomáhá i psychicky a dodá týmu určitou pohodu. Doufám, že se bude dařit dál a budeme ve sbírání čistých kont pokračovat,“ dodává slovenské gólman.

Viktoria Plzeň stojí před rozhodujícím zápasem pohárového podzimu, hráči už z hlav vytlačili nepovedený boj o Ligu mistrů a soustředí se pouze na postup do další slavné soutěže. „Jednoznačně je na všech vidět obrovská chu a odhodlání. Je to něco navíc a hrají se velké zápasy. Chceme to zvládnout a zahrát si základní skupiny Evropské ligy,“ uzavírá Matúš Kozáčik.