20. 8. 2015    Zápas

Plzeň porazila Vojvodinu 3:0, dvakrát se trefil Kopic

FC Viktoria Plzeň
25. Kopic
52. Vaněk
82. Kopic

Play-off / Čtvrtek 20. 8. 2015, 20:50 / Doosan Arena

Play-off / Čtvrtek 20. 8. 2015, 20:50
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:0

(1:0)

FK Vojvodina

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský – Hrošovský, Vaněk – Kopic, Kolář (69. Hořava), Kovařík (78. Petržela) – Ďuriš (86. Holenda).

FK Vojvodina

Žakula – Vasilič, Pankov, Djurič, Nastič – Stanisavljevič (88. Babič), Sekulič, Maksimovič, Puškarič (68. Paločevič) – Ivanič – Ožegovič (88. Pavkov)

statistiky

Branky: 25., 82. Kopic, 52. Vaněk, ŽK: Stanisavljevič, Rozhodčí: Estrada – Martínez, Martín (všichni Španělsko)

Diváci: 10 769

Čtvrteční večer byl v Plzni opět ve znamení fotbalu. A ne tak ledajakého, Viktoria zápasem se srbským celkem FK Vojvodina vkročila do boje o základní skupinu Evropské ligy. Nový trenér plzeňského celku Karel Krejčí vsadil na osvědčenou sestavu, do které ovšem vrátil Patrika Hrošovského, Jana Kovaříka i uzdraveného Václava Procházku.

Viktoria zahrozila hned z prvního rohového kopu ve čtvrté minutě, ale Vaněk v rozhodujícím okamžiku míč netrefil. O malý okamžik později zase Ďurišův prudký centr prolétl kolem levé tyče brankáře Žakuly. Zajímavý signál zahráli viktoriáni v 18. minutě. Pavel Horváth u postranní čáry mohutně gestikuloval, ovšem v nic jiného než srážku Michala Ďuriše s gólmanem hostí v malém vápně standardka nevyústila. Ve 21. minutě střílel z prostoru penaltové značky Patrik Hrošovský, jeho pokus ale stihli hosté zblokovat. V pětadvacáté minutě se Západočeši dostali k dalšímu rohovému kopu. Jan Kovařík jej vtipně zahrál zcela mimo pokutové území, kde míč z první napálil Rajtoral, zblokovaná střela se odrazila přesně na kopačku Jana Kopice, jenž uklidil míč k tyči – 1:0! V červeno-bílém dresu Vojvodiny byl nejvíc vidět útočník Ožegović, ale ve chvílích, kdy Viktoria svému soupeři dovolila přiblížit se k vlastnímu pokutovému území, zůstával svými spoluhráči zoufale nepodporován. Na další velkou šanci se v Doosan Areně čekalo až do 40. minuty. Ďuriš skvělým míčem vyslal Koláře před branku Vojvodiny, ten ale tísněn protihráčem nezakončil přesně. Ve 43. minutě řádně protáhl Žakulu ukázkovou střelou z voleje Vaněk, srbský brankář ale jeho pohledný pokus s vypětím všech sil vyškrábl mimo tři tyče. O poločasové přestávce si tak Viktoria držela jednogólový náskok.

Co se viktoriánům nepovedlo na konci první půle, vynahradili si v té druhé. Šest minut po návratu z kabiny napřáhl za vápnem Ondřej Vaněk a snad i s pomocí teče jednoho z bránících hráčů zapadl míč přesně do sítě – 2:0! V 56. minutě se pokoušel po rychlém brejku oslovit Ďuriš Kopice, ale ten měl k míči moc daleko. Srbský tým se snažil ve druhém poločase zvýšit aktivitu, ale Plzeňané byli právě na tento scénář připraveni a trpělivou kombinací drželi soupeře na uzdě. Když už převzala iniciativu Vojvodina, domácí zůstali v obraně pozorní. V 68. minutě odešel za potlesku zaplněné Doosan Areny ze hřiště Daniel Kolář, jehož nahradil TomᚠHořava. O dvě minuty později se ke střele odvážil Ďuriš, našel ale jen připravenou náruč brankáře Žakuly. Po rohu v 72. minutě se hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal opět Ďuriš, Srdjan Žakula ale byl u své tyče včas a svůj tým podržel. Sedmasedmdesátá minuta přinesla druhé střídání Viktorie, místo Jana Kovaříka přišel na hřiště Milan Petržela. Když v poslední čtvrthodině plály na hřišti emoce, prosadili se potřetí viktoriáni. Čerstvý Petržela obešel obránce a předložil chuovku Janu Kopicovi. Záložník s desítkou na zádech poslal z první tyč za bezmocného brankáře – 3:0 pro Plzeň! V 85. minutě vystřídal trenér Krejčí i potřetí, namísto Ďuriše poslal na hrací plochu Jana Holendu. Do konce utkání se ani před jednou z branek neurodilo bezprostřední nebezpečí, Viktoria tak po skvělém výkonu porazila FK Vojvodinu 3:0 a vytvořila si tak výbornou pozici od odvety.

Související články