Viktoriáni si i během reprezentační přestávky přijdou na své. V pátek je totiž v Plzni na programu osmifinále MOL Cupu, v rámci něhož přivítají červenomodří Slovácko. Výkop je naplánovaný na 18:00 a před zápasem jsme vyzpovídali záložníka Aleše Čermáka a pohárového experta na góly Jakuba Řezníčka.

„Určitě nás nečeká lehký soupeř, i když na tom není v lize úplně nejlépe. Slovácko přijede namotivované, je to jiná soutěž,“ upozorňuje Aleš Čermák, s nímž souhlasí i Jakub Řezníček: „Pohár je specifický. Slovácko možná také bude šetřit hráče na ligu, která je pro ně důležitá. Hlavně to ale bude o tom, jak k tomu oba týmy přistoupí. Věřím, že zápas zvládneme a postoupíme dál.“

Jakubu Řezníčkovi se v českém poháru střelecky daří. Za Viktorii se ve 4. kole prosadil proti Opavě dvakrát, za Brno pak v minulé sezoně ve čtyřech zápasech vstřelil čtyři branky. „Je to spíše shoda náhod. Minule jsem dostal za Plzeň šanci a chtěl ji využít, což se celkem povedlo. Snad v tom budu pokračovat a pomůžu zase nějakým gólem mančaftu k postupu, pokud dostanu šanci,“ přeje si Řezníček.


Aleše Čermáka motivuje zopakovat pohárový triumf s Mladou Boleslaví z roku 2016, kdy středočeský celek porazil ve finále Jablonec 2:0 a současný záložník Viktorie odehrál celé utkání. „I s Plzní bych chtěl pohár vyhrát. Budeme se chtít prezentovat aktivní ofenzivní hrou jako v každém utkání,“ slibuje třiadvacetiletý záložník.