Opět na stejném místě. Viktoria Plzeň si pro letní soustředění před sezonou 2018/2019 znovu zvolila rakouský Westendorf. A to kvůli naprosto vyhovujícím podmínkám, které prostory hotelu Schermer nabízí. Po příjezdu jsme vyzpovídali Milana Petrželu s trenérem Pavlem Vrbou.

„Už jsem tu na to zvyklí. Máme tu vše, co potřebujeme k fotbalu a je nám tu dobře,“ říká spokojeně Milan Petržela. „Jsou tu příjemní lidé, se kterými už se známe a vždy se rádi vidíme. Navíc nás tu čeká více trénování na hřišti, na což se už těšíme,“ doplňuje zkušený záložník.

„Prostředí je vyhovující, navíc tréninkové hřiště máme jen pro sebe,“ těší trenéra Pavla Vrbu. „Hotel funguje takovým rodinným stylem, stejně jako nᚠklub. Proto ta dlouhodobá volba padá právě na toto místo. Důležitou složkou samozřejmě také je, že si vždy najdeme kvalitní soupeře, kteří nás prověří,“ dodává kouč.

Viktorii v Rakousku čeká trojice zahraničních týmů – Achmat Groznyj, Wacker Innsbruck a Dynamo Kyjev. „Budeme se s nimi chtít porovnat. Se zahraničními týmy je to vždy úplně něco jiného,“ říká Petržela, který bude na pokoji s oblíbeným parákem Romanem Hubníkem. „S ním jsem už několik let, jsme taková osvědčená dvojice. Nic se na tom nemění,“ usmívá se.

„Groznyj je účastník ruské ligy, navíc po mistrovství světa třeba někteří budou brát ruskou ligu trochu jinak než doteď. Dynamo Kyjev hraje pravidelně evropské poháry, tuto konfrontaci jsme tedy určitě chtěli. A Wacker Innsbruck hraje rakouskou ligu, kvalita soupeřů by nás opravdu měla prověřit se vším všudy,“ věří Vrba.

Trenér také naznačil, jak bude vypadat tréninkový plán ve Westendorfu: „Samozřejmě se i zde budeme věnovat posilovně, ale už to spíše bude ladění toho, abychom na začátku soutěže měli dobrou formu. Čekají nás tedy spíše taktické tréninky proložené třemi přátelskými zápasy.“

Ve volném čase mohou hráči jít například na kávu, do bazénu, případně se podívat do města. Někteří pak odpočívají na svých pokojích. „Ještě se také můžeme vydat na výlet do Kitzbühelu, kde je to super. Uvidíme, co vymyslíme letos,“ přemýšlí Petržela. Tréninkové prostředí se mu velice líbí. „Když trénujete pod horami a máte hezký výhled, tak je to příjemné. Nic nám tu zkrátka nechybí,“ libuje si.

Fotogalerie