O víkendu se ve slovenské Žilině uskutečnil mezinárodní turnaj kategorie U14 a čtrnáctka Viktorie vedená trenérem Vísnerem na něm obsadila skvělé druhé místo! „Získali jsme nespočet zážitků, zkušeností a sebevědomí do dalších utkání,“ pochvaluje si.

Turnaje se zúčastnilo pět týmů z Česka, Slovenska i Maďarska, mladí viktoriáni úspěšně zvládli konfrontaci s pražskou Slavií a následně si smlsli i na maďarském Honvédu Budapeš. Další duel, v němž vyzvali další celek z východoevropské země, Debrecín sice prohráli, ale v závěrečném utkání turnaje si červenomodří chu spravili a svou výhrou 3:1 nad pořadatelskou Žilinou si zajistili druhou příčku!

Za zmínku stojí, že v každém ze čtyř zápasů Viktorie se za ní do sítě soupeře vždy minimálně jednou trefil mladý kanonýr Kristián Vukovič, jenž loni suverénně opanoval tabulku střelců české ligy žáků U13 a stejné ocenění si za osm vstřelených branek odvezl i ze Slovenska.


Kádr FCVP U14 na turnaji: Kotlařík, Vilímek - Mikula, Petrák, Folk, Karnold, Houser, Konvalinka - Čech, Volf, Rada, Böhm, Bednář - Mašek M., Vukovič, Hamáček, Vlček, Holub


FCVP U14 - Slavia Praha 5:2 (3:1)


Střelci FCVP:
 Vukovič 3, Mašek M., Mikula

FCVP U14 - Honvéd Budapeš 4:2 
(3:1)

Střelci FCVP:
 Vukovič 2x, Rada, Hamáček

FCVP U14 - Debrecín 2:6 (1:2)


Střelec FCVP:
 Vukovič 2x

FCVP U14 - MŠK Žilina 3:1 (2:1)


Střelci FCVP:
Vukovič, vlastní, Holub


Celkové pořadí:

1. DSV Debrecín
2. FC Viktoria Plzeň
3. MŠK Žilina
4. SK Slavia Praha
5. Honvéd Budapeš

Nejlepší střelec turnaje: Kristián Vukovič (8 branek)



Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Na turnaji jsme obsadili celkové 2. místo z 5 účastníků, ale především získali nespočet zážitků, zkušeností a sebevědomí do dalších utkání! Klukům patří velká pochvala za přístup, chování a předvedené výkony!! Stejně tak i rodičům, kteří nás doprovázeli a vytvářeli v utkání krásnou kulisu našim klukům. Pevně věříme, že získané zkušenosti z těchto utkání kluci zúročí v dalších zápasech!“