Záložník Alexandr Sojka podepsal s Viktorií Plzeň nový tříletý kontrakt.

Jedenadvacetiletý záložník prošel viktoriánskou mládeží, s výběrem U19 si zahrál například mládežnickou Ligu mistrů. Poslední dva roky strávil na hostování v druholigovém Táborsku, kde sbíral cenné zkušenosti. Během letní přípravy zaujal svými výkony hlavního trenéra Miroslava Koubka, který si jej nechal v kádru A týmu pro sezonu 2024/2025.

V aktuálním ročníku má na svém kontě již čtyři ligové starty a dva starty v předkolech Evropské ligy, když si v odvetě na hřišti skotských Hearts dokonce odbyl i evropskou premiéru v základní sestavě.

Nyní podepsal s naším klubem nový tříletý kontrakt.

„Již v mládežnické Lize mistrů na sebe Alexandr Sojka hodně upozornil, předváděl skvělé výkony. V jeho dalším vývoji mu pomohlo i hostování, kde sbíral cenné zkušenosti s dospělým fotbalem a naplno je nyní prokazuje v našem áčku. Jsme rádi, že se v něm prosazuje další talentovaný hráč z naší mládeže,“ uvedl Daniel Kolář, sportovní ředitel klubu.

„Viktorce odmalička fandí celá naše rodina a vždycky jsem si přál obléknout jednou její dres. Strašně si vážím této důvěry. Uvědomuji si ale, že je přede mnou ještě spousta práce, hrozně se ale těším na každý trénink, na každý nᚠzápas,“ řekl po podpisu smlouvy jedenadvacetiletý záložník.