Šestnáctiletý Jiří Panoš si v sobotu odbyl svou premiéru v A-týmu Viktorie Plzeň. Mladík z naší akademie, který se připravuje na novou sezonu s prvním mužstvem nastoupil v přípravném zápase proti Petřínu. V zápase si připsal také svou první asistenci.

Jak si užívᚠpřípravu v A-týmu?

Je to pro mě něco nového. Užívám si to opravdu hodně. Těším se na další příležitosti, které dostanu.

Zvládᚠto tu tréninkovou zátěž?

Po fyzické stránce je to obrovský rozdíl. V tomhle ohledu byly ty první dny přípravy docela náročné, ale ke konci týdne už jsem se cítil dobře a zvykl jsem si.

V zápase proti Petřínu sis připsal první minuty v A-týmu, co to pro tebe znamená?

Znamená to pro mě asi to nejvíc. Přesně pro tohle tady jsem. Od začátku, co jsem do Viktorky přišel, jsem se chtěl dostat do prvního týmu. Jsem rád, že se mi to povedlo a můžu tu být.

Dokonce se ti povedlo zaznamenat svou první asistenci..

Na mě je velký tlak, abych sbíral body, tedy góly a asistence. Jsem rád, že se mi povedlo přihrát na gól hned v prvním zápase.

Když se vrátíme zpět na EURO do 17 let. Jaká to pro tebe byla zkušenost?

Ještě před tím, než jsem se teď začal připravovat s áčkem, tak to pro mě byla ta největší zkušenost v kariéře. Užíval jsem si to. I když to bylo na konci sezony, tak jsem se cítil fyzicky dobře. Na turnaji jsme hráli s velmi těžkými soupeři, takže při zápasech to bylo celkem náročné, a to jak po fyzické, ale i technické stránce.