Na hřištích v Plzni a jejím okolí se o uplynulém víkendu odehrál jubilejní dvacátý ročník Memoriálu Stanislava Štrunce. Turnaj byl pořádaný Viktorií Plzeň ve spolupráci s Nadací sportující mládeže a s podporou města Plzně a Plzeňského kraje.

Prestižní mezinárodní turnaj hráčů do devatenácti let se letos odehrál za účasti týmů z Anglie, Slovinska a Slovenska. Viktoriáni předváděli na turnaji skvělé výkony a díky třem výhrám ze tří zápasů ovládli celý Memoriál.

„Memoriál byl skvělý, všechno bylo super a bylo to velmi dobře zorganizované. Byly zde velmi kvalitní týmy, takže za mě se všechno povedlo i s tou zlatou tečkou ve dvacátém jubilejním ročníku, takže paráda,“ říká nadšený trenér viktoriánské devatenáctky David Vaněček.

Plzeňští mladíci nastartovali cestu turnajem parádně, když hned na úvod porazili anglickou Aston Villu 2:1. V zápase zářil Erik Dulík, který vstřelil obě branky (DEN PRVNÍ). „Myslím, že je to zasloužená výhra a kluci to odmakali ve vysokém tempu, jsem spokojený,“ chválil své svěřence kouč U19 FCVP.

V sobotním utkání proti slovinskému Domžale předvedli viktoriáni fantastický úvod. Už ve 20. minutě totiž vedli 3:0, když se trefili Kardoš, Houdek a Sivák. Ve druhém poločase je čtvrtým gólem doplnil Böhm (DEN DRUHÝ).

Poslední den byl na programu souboj Viktorky se slovenskou Žilinou. Do utkání vstoupili červenomodří už jako jistí vítězové Memoriálu, protože v sobotu díky remíze v zápase Aston Villy se Žilinou bylo jasné, že Plzeň už nikdo v tabulce nepředběhne. Třetí výhru zajistil ve 22. minutě kapitán týmu Daniel Suchý a po zápase převzali viktoriáni vítěznou trofej (DEN TŘETÍ).

Západočeský tým prošel turnajem jakožto neporažený tým a ovládl všechny tři své zápasy. Nejlepším hráčem celého letošního ročníku Memoriálu Stanislava Štrunce se stal Ben Broggio z Aston Villy.

„Gratuluji všem hráčům a realizačnímu týmu k vítězství v turnaji. Vzhledem k předvedeným výkonům bylo zcela zasloužené. Přeji mužstvu, aby ho triumf motivoval v další tréninkové píli a přenesl si kvalitu do soutěže. Stejně tak je potřeba ocenit organizační tým turnaje, který odvedl skvělou práci a v tomto směru patřil k těm vůbec nejvydařenějším,” říká manažer mládeže Viktorie Plzeň Štěpán Havránek.


Konečné pořadí:

1. FC Viktoria Plzeň – 9 bodů (7:1)
2. NK Domžale – 5 bodů (3:5)
3. Aston Villa FC – 3 body (5:6)
4. MŠK Žilina – 1 bod (3:6)


Přehled výsledků:

Pátek 14. 7.
FC Viktoria Plzeň vs. Aston Villa FC 2:1
NK Domžale vs. MŠK Žilina 2:0

Sobota 15. 7.
FC Viktoria Plzeň vs. NK Domžale 4:0
Aston Villa FC vs. MŠK Žilina 3:3 (6:5 na penalty)

Neděle 16.7.
Aston Villa FC vs. NK Domžale 1:1 (3:4 na penatly)
FC Viktoria Plzeň vs. MŠK Žilina 1:0