První den jubilejního ročníku významného mezinárodního turnaje je minulostí. Zahájil souboj Viktorie Plzeň s anglickou Aston Villou. Odpoledne pokračoval program zápasem mezi MŠK Žilina a NK Domžale.

FC Viktoria Plzeň – Aston Villa FC 2:1 (2:0)
Góly: 14. Dulík, 21. Dulík (pen.) - Broggio
Sestava FCVP: Sutr - Šot, Borolič, Kubín, Šustr, Suchý, Dulík, Panoš, Honomichl, Šmíd, Vilímek 

Viktoriáni vstoupili do utkání aktivně a od začátku se prezentovali bojovností a napadáním rozehrávky anglického mužstva. Domácí v úvodu nepustili soupeře vůbec k ničemu a naopak to byla Plzeň, která se pokoušela si vytvářet šance.

První branku zápasu vstřelil plzeňský Erik Dulík a díky jeho trefě šla Viktorka ve 14. minutě do vedení 1:0. O chvíli později přišla pro domácí další obrovská šance, a tou byl pokutový kop. Míč si na značku postavil střelec první branky a střelou na pravou stranu branky navýšil vedení Viktorie na 2:0.

Ani ve druhém poločase plzeňští nepolevovali z vysokého napadání a dělali anglickému soupeři velké problémy. Po prostřídání sestavy se do hry dostala více Aston Villa. V závěru utkání se týmu z Birminghamu podařilo dokonce snížit na rozdíl jedné branky. Viktoriánská devatenáctka si ale jednogólový náskok dokázala uhlídat a poráží věhlasného soupeře 2:1.

David Vaněček: „Že bude Aston Villa hrát všechno v rychlosti, že budou nebezpeční, se nám potvrdilo. Nám se podařilo jít po autovém vhazování do vedení. Poté výborně akce jeden na jednoho, došlo k faulu a byla pískána penalta a 2:0. Myslím, že jsme byli hodně aktivní ve vysokým presinku, kdy se nám to dařilo získávat i s nějakými malými chybičkami. Druhý poločas po prostřídání jsme trochu ztratili kvalitu, soupeř nás dostával víc podtlak, měli nějaké šance. Myslím ale, že my jsme nevyřešili 3-4 zisky po vysokém presinku, což je škoda, protože jsme mohli odskočit a zápas dohráli víc v klidu. Takhle jsme se strachovali až do konce, ale myslím, že je to zasloužená výhra a kluci to odmakali ve vysokém tempu. Jsem spokojený.“


NK Domžale – MŠK Žilina 2:0
Góly: 2x Tchachuk

Vyrovnaný souboj mezi Domžale a Žilinou dokázal rozhodnout Tchachuk ze slovinského týmu. Domžale se v Černicích spoléhali na dobrou obranu a výpady na útočnou polovinu. Slovinský klub si tak odnáší po dvou brankách a čistém kontě vítězství nad Žilinou 2:0.


Program turnaje:

Sobota 15.7.

11:00 FC Viktoria Plzeň - NK Domžale (SA Skvrňany - 33. ZŠ)
15:00 Aston Villa FC - MŠK Žilina (Černice)

Neděle 16.7.

11:00 Aston Villa FC - NK Domžale (Město Touškov)
15:00 FC Viktoria Plzeň - MŠK Žilina (SA Skvrňany - 33. ZŠ)

Fotogalerie