12. 3. 2016    Zápas

Viktoria přehrála Bohemians 2:0

FC Viktoria Plzeň
36. Ďuriš
56. Ďuriš

21. kolo / Sobota 12. 3. 2016, 20:15 / Doosan Arena

21. kolo / Sobota 12. 3. 2016, 20:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

Bohemians Praha 1905

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Matějů, Hubník, Hejda, Limberský (46. Petržela) – Hrošovský, Hořava – Rajtoral, Kolář (79. Vaněk), Kovařík – Ďuriš (87. Holenda)

Bohemians Praha 1905

Fryšták – Čögley, Krch, Šmíd, Prošek – Švec – Čížek (85. Acosta), Hubínek, Jirásek (85. Mikuš), Mosquera – Schick (85. Akulinin)

statistiky

Branky: 36. a 56. Ďuriš, ŽK: Hejda, Rajtoral, Petržela – Mosquera, Krch, Hubínek, Rozhodčí: Kocourek – Kotík, Hájek

Diváci: 10 365

V sobotu 12. března se v Plzeňské Doosan Areně představili pražští Bohemians 1905. V utkání, které bylo součástí nejen 21. kola Synot ligy, ale také charitativního projektu ‚Plzeňským hrdinům, aneb hrajeme s Viktorkou‘, dostal od úvodního hvizdu šanci František Rajtoral, uprostřed obrany se představil LukᚠHejda.

K první střele zápasu se ve třinácté minutě odhodlal Patrik Hrošovský. O čtyři minuty našel dokonalým centrem Jan Kovařík Františka Rajtorala. Plzeňský záložník si míč zpracoval, ale prudkou střelou trefil pouze ruku zasahujícího gólmana Fryštáka. Horko bylo na druhé straně také Matúši Kozáčikovi, který čelil Schickově střele z bezprostřední blízkosti. Na konci pětadvacáté minuty nebezpečně hlavičkoval LukᚠHejda, míč zpoza už překonaného Fryštáka vyhlavičkoval Čögley. Ve 36. minutě se poprvé zatřepal balón v síti. Po Kovaříkově centru prokázal Michal Ďuriš opravdový čich na góly a ve skluzu dopravil míč do sítě – 1:0. V poslední minutě prvního poločasu předvedli viktoriáni akci jako přes kopírák. Kovařík opět centroval, ale Ďuriš z podobného místa ve skluzu tentokrát branku netrefil. Rozhodčí TomᚠKocourek vzápětí ukončil první půli.

Do druhého poločasu už nezasáhl David Limberský, kterého na hrací ploše nahradil Milan Petržela. A byl to právě plzeňský rychlonožka, který v 56. minutě unikl obraně klokanů a připravil chuovku pro útočníka Michala Ďuriše. Tomu nedělalo problém poslat míč do prázdné brány a docílit tak svého čtrnáctého gólu v ligové sezóně – 2:0! V 67. minutě si Jan Kovařík povodil na levé straně dva bránící hráče Bohemians, míč po skvělé individuální akci se ale od břevna odrazil mimo hřiště. V 79. minutě utkání vystřídal na hřišti Daniela Koláře Ondřej Vaněk. O sedm minut později vystřídal Karel Krejčí i naposledy, za dvougólového Michala Ďuriše vběhl na trávník Jan Holenda. V posledních minutách se sám před brankou hostí zjevil právě Jan Holenda, ale z malého vápna branku přestřelil. Viktoria odehrála zbývající okamžiky s míčem na svých kopačkách.

Související články