Plzeňská Viktoria odehraje v sobotu 12. března utkání 21. kola Synot ligy proti Bohemians Praha 1905 s originální základní sestavou. Na dresech západočeského týmu fanoušci neuvidí obvyklá jména jako Limberský, Hořava nebo Kolář. V rámci charitativní akce je totiž vystřídají jména hrdinů Plzeňska.

„Se spoluhráči v kabině se o tom hodně bavíme. Je to zábavné a pro nás je to něco, s čím jsme se ještě nesetkali. Musím uznat, že je to originální nápad,“ říká Daniel Kolář.

Hráči budou mít na zádech například jméno hasiče Petra Svobody, který zachránil život svému kolegovi, nebo jméno nevidomého fanouška Václava Šindeláře, jenž přes svůj zdravotní handicap nechybí na žádném zápase Viktorie Plzeň v Doosan Aréně. Danovi Kolářovi byl přidělen Jan Kalina, dlouholetý fanoušek Viktorie, který od utkání s Besiktasem Istanbul v roce 2010 nechyběl s jedinou výjimkou na žádném utkání červenomodrých v pohárové Evropě. „Všichni se poptávají na to, co to je za lidi, chtějí znát jejich příběh. Já osobně vím, za koho budu hrát, protože pan Kalina se byl shodou okolností na nás podívat na zimním soustředění na Maltě. Tam jsem s ním mluvil a jeho nadšení mě okouzlilo,“ dodává Kolář.

Mezi hrdiny plzeňského kraje samozřejmě nechybí ženy a o jejich jmenovky na zádech je v kabině největší zájem. „Všichni chtějí hrát s dívčím příjmením na zádech, to se opravdu jen tak nezažije. O to probíhá velký boj,“ doplňuje s úsměvem zkušený záložník.

Všech jedenáct hrdinů bude na utkání s Bohemians osobně přítomno v Doosan Areně a po skončení zápasu od samotných hráčů dostanou na originální dresy na památku. „A chceme nebo ne, tak jsme lidem hodně na očích. Pozornost si ale určitě více zaslouží lidé, o kterých se tolik nemluví a kteří mají za sebou úžasné životní osudy,“ uzavírá Daniel Kolář.

Fotogalerie