12. 9. 2014    Zápas

Junioři se po smolném zápase v Jablonci vrací bez bodu

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Čtvrtek 11. 9. 2014, 14:00 /

9. kolo / Čtvrtek 11. 9. 2014, 14:00

FK Jablonec

2:0

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Jablonec

Krásný – Štemberk, Tichý, Karásek, Žemba – Gebert, Novák (87. Přibyl) – Sedláček, Kovačevič (75. Štědronský), Breda (86. Drozd) – Kuhn (80. Palatický)

FC Viktoria Plzeň

Adamovič – Piroch, Kratochvíl, Medveděv, Mlynařík, Šíša (84. Glazer), Hejda, Hradecký, Bohó (69. Doležal), Černý, Čihák

statistiky

Branky: 2. Breda, 43. Gebert (p) ŽK: Gebert, Tichý, Štemberk – Šíša Rozhodčí: Musil – Kuba, Martínek

Diváci: 0

Plzeňští junioři chtěli v rámci 9. kola Juniorské ligy vylepšit svou dosavadní bilanci dvou výher z osmi utkání, Jablonec ovšem hájil domácí neporazitelnost. Viktoriáni se i přes rychle inkasovaný gól rvali o body, domácí si však vítězství pohlídali a Plzeň ze severu Čech odjížděla bez bodu.

Hned první akce domácích byla gólová, když Gebertův centr umístil za záda gólmana Adamoviče Breda. Plzeň se snažila o rychlou odpověď, nicméně s jejími výpady si defenzíva domácích dokázala poradit. Jablonecké vedení mohl navýšit Gebert, s jeho pokusem si však skvělý Adamovič poradil. Plzeň si chvíli nato vypracovala slibnou šanci, Bohó ale nastřelil pouze tyč. Zlomový moment nastal těsně před pauzou, kdy po faulu jednoho z Plzeňanů nařídil sudí penaltu. Tu proměnil Gebert a zařídil Severočechům vedení 2:0.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hráči Viktorie, hned ve 46. minutě se z pravé strany řítil sám na bránu Medveděv, který podobně jako Bohó o pár minut později nedokázal prostřelit domácího brankáře. Domácí Jablonec působil poměrně laxním dojmem a mohl za svou nedisciplinovanost několikrát pykat. Přesně po hodině hry například zachránil zelenobílé od obdrženého gólu obránce Tichý, který těsně před brankovou čarou uklízel míč do bezpečí. Plzeň i nadále na Jablonec tlačila. Tichý svým faulem nabídl viktoriánům příležitost zahrávat volný přímý kop. Černého dělovku však vytlačil domácí gólman nad břevno.

Jablonec, který se ve druhém poločase ze hry takřka vytratil, si vedení nakonec pohlídal. Výsledkem už nepohnula ani standardní situace Plzně po zákeřném zákroku domácího kapitána Štemberka. Jablonec poslední minuty utkání přečkal pouze s vypětím všech sil. Tři body za vítězství tak zůstaly na severu Čech.

hodnocení trenéra

„Chyba v úvodu zápasu poznamenala značnou část prvního poločasu. I přesto, že nᚠvýkon šel postupně nahoru, před koncem první půle jsme inkasovali z pokutového kopu. Z velkých šancí jsme měli v prvním poločase vstřelit minimálně jeden gól, pak by utkání mělo zcela jiný průběh. Ve druhé části hry jsme byli jednoznačně lepším týmem, nebyli jsme ovšem dostatečně efektivní,“ komentuje zápas trenér Jiří Kohout.