Viktoriáni dnes vyrazili směr Malta k odvetnému zápasu třetího předkola Evropské konferenční ligy proti Gziře United.

První utkání dopadlo jasným vítězstvím Viktorie 4:0, na které budou chtít viktoriáni navázat. „Doufám, že navážeme na výkon, který jsme předvedli doma. Půjdeme si za vítězstvím a doufám, že budeme stejně gólově aktivní jako v posledních zápasech,“ říká před odletem záložník Pavel Bucha.

Čtvrtý týden v řadě, tak mají svěřenci Miroslava Koubka „anglický“ týden. „Zvykli jsme si na to, protože chceme hrát evropské poháry. To obnáší dva zápasy týdně a úspěšné zvládnutí předkol. Zažili jsme to už minulý rok a je to pro nás i příjemnější. Každý raději hraje zápasy, než když celý týden trénujete a čekáte na víkendový zápas,“ vysvětloval Bucha.

Ten si drží poměrně slušnou střeleckou formu, nebo v posledních třech utkáních mířil pokaždé přesně. „Je to pro mě důležité. Jsem rád, že mi to tam teď začalo padat. Doufám, že v tom budu pokračovat. Pro moje sebevědomí je to jedině dobře a věřím, že to může pomoct celému týmu,“ dodal.

Co se dá očekávat od odvetného utkání? Jasno měl trenér Jan Trousil. „Očekáváme stejný zápas jako byl u nás v Plzni. Soupeř je na tom po technické stránce velmi dobře. Má výborné hráče z Kolumbie či Brazílie. My se chceme prezentovat tak, jako před týdnem. Napadat soupeře vysoko, chceme být aktivní, po zisku míče rychle otočit hru a dát brzkou branku, aby pro nás odveta byla klidná.

Po vítězství 4:0 mají hráči Viktorie vynikající pozici do odvety. „Na Maltu si jedeme pro postup. Samozřejmě chceme navázat i na ta čtyři vítězství, které máme v řadě a přidat k nim páté. Navíc se chceme dobře připravit i na nedělní utkání proti Olomouci,“ mínil trenér Trousil.

Viktoriány trápí marodka. Na maltu odlétá jen šestnáct hráčů a tři brankaři. „Máme na marodce šest hráčů, kteří s námi nebyli ani v Českých Budějovicích. Každopádně u některých hráčů už je to jen otázka jednoho, maximálně dvou dní. I z toho důvodu zůstali doma, aby se o ně fyzioterapeuti postarali. Věříme, že budou nachystaní na nedělní zápas,“ ujišoval Trousil.

Pobyt na Maltě si Západočeši prodlouží až do pátku. Proč? To vysvětloval asistent trenéra. „Máme to tak naplánované. Kvůli tomu, že jedeme čtvrtý týden po sobě zápasy čtvrtek–neděle, tak jsme chtěli, aby hráči po zápase dobře zregenerovali, vyspali se a poletíme tak, abychom byli kolem poledne doma. Poté budeme mít trénink a připravovat se dále na Olomouc.“