Viktoriáni nadále pokračují ve výborné jízdě na jaře. O vysoké výhře 4:0 rozhodli hned čtyři různí střelci. S výsledkem i předvedenou hrou byl spokojen také trenér Michal Bílek, jenž společně s debutantem Mariánem Tvrdoněm zhodnotil duel.

„Výsledek je dobrý, měli jsme řadu šancí, které jsme neproměnili. Škoda, že jsme nedali penaltu, po ní byl nervózní úsek. Naštěstí jsme se do toho dostali a utkání zvládli dobře,“ začal s hodnocením Michal Bílek.

„Hrát proti deseti není vůbec jednoduché, protože protože soupeř vždy zaleze, ale zvládli jsme to dobře, kluci to odmakali a dali důležité góly. Pardubice mají hráče do brejků a standardek, takže jsme si na to museli dávat pozor. Bylo dobré, že jsme je k ničemu nepustili, to bylo rozhodující,“ sdělil po zápase střídající brankář Marián Tvrdoň.

Většinu utkání v této sezoně hrají viktoriáni den před svými největšími rivaly. Vidí v tom Michal Bílek výhodu? „Je pravda, že když hrajeme v sobotu a výsledky přichází, tak je to pro naše konkurenty složitější, protože když sami zaváhají, tak jim můžeme utéct. Určitá výhoda to je, ale nepřikládám tomu velký význam,“ myslí si kouč.

Viktoriáni tak minimálně do následujícího dne poskočili do čela ligové tabulky. „Naše situace je dobrá. Jsme tam, kde si přejeme být, ale víme, že za týden hrajeme další těžké utkání ve Zlíně a odteď se budeme soustředit jen na tento zápas,“ říká jasně Michal Bílek.

Marián Tvrdoň nastoupil vůbec ke svému prvnímu ligovému zápasu. „Užil jsem si to náramně. Na střídání jsem byl připraven, protože člověk musí vždy počítat s tím, že se něco takového může stát. Jen je škoda, že se to stalo za těchto okolností. Jindrovi přeji, aby byl v pořádku,“ pověděl ke své premiéře.

„Atmosféra na stadionu byla skvělá. Všichni jsme si to po takové době, kdy panovala větší omezení, nesmírně užili. Fanoušci nás skvěle povzbuzovali a o to víc jsme dávali góly,“ pochvaloval si gólman podporu diváků.

„Bylo to nejkrásnější přivítání. Měl jsem z toho husí kůži. Je to úžasné, když vás takhle vyvolají. Natož poprvé. Strašně jsem si to užil,“ přiznal své nadšení z přivítání kotlem, který po příchodu na hřiště vyvolával jeho jméno.

Fotogalerie