Pětice hráčů Viktorie Plzeň dostala pozvánku na reprezentační srazy svých zemí. Jindřich Staněk vyrazí bojovat s českou reprezentací o Euro, stejně tak Erik Jirka se Slovenskou. Sampson Dweh bude s národním týmem Libérie bojovat o postup v kvalifikaci Pohárů afrických národů a dvojice Honza Paluska a Pavel Hašek vyrazí na reprezentační turnaj devatenáctek do Belgie.

Český reprezentační výběr a Jindru Staňka čeká důležitý duel v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy 2024. Soupeřem bude v čtvrtek 7. září ve Fortuna Areně v Praze Albánie, která je v ve skupině E na druhém místě právě za českým výběrem. Čeká nás tedy zápas o pověstných šest bodů. Poté čeká český tým přátelské utkání v Budapešti proti Maďarsku.

Slovenský výběr s Erikem Jirkou čeká o poznání t잚í soupeř. V Bratislavě přivítají Slováci v pátek 8. září výběr Portugalska v čele s Cristianem Ronaldem. Ve skupině J půjde rovněž o souboj o první místo. To v tuto chvíli drží Portugalci.  V pondělí 11. září poté vyzvou Slováci na stejném místě Lichtenštejnsko.

Nic jednoduché nečeká ani Sampsona Dweha, který se svou Libérií vyzve v sobotu 9. září v Poháru afrických národů Maroko. Maroko skončilo na posledním mistrovství světa na čtvrtém místě, když senzačně vyřadilo Španělsko a Portugalsko. Ve kvalifikační skupině K Afconu zatím vede Jihoafrická republika, druhé je Maroko a posledním místě Libérie.

Do reprezentace do 19 let byli nominováni Honza Paluska a Pavel Hašek. Ti odcestují do Belgie, kde odehrají dvě utkání v rámci miniturnaje. Prvním soupeřem devatenáctky bude 9. září Skotsko, o tři dny později se utkají s domácí Belgií.