Projekt Zahřejem se na Viktorce pokračuje ve svojí třetí fázi. Jako další FCVP v rámci této akce čeká sobotní domácí zápas se Slovanem Liberec, který se odehraje od 18:00. Na duelu budou znovu fandit i partnerské školy.

Na jednu z nich, konkrétně na 25. základní školu Plzeň, zamířil žáky pozdravit obránce Václav Jemelka. „Chtěl jsem vám poděkovat za vᚠvelký zájem na zápas s Libercem. Doufám, že nás přijdete podpořit, protože vás budeme potřebovat,“ řekl před zaplněnou aulou zadák FCVP.

Stoper hrající s číslem 21 odpovídal zvídavým žákům i na několik otázek. Chtěl by Džem raději asistovat na góly, nebo je střílet? „Samozřejmě člověk nejradši dává góly, ale jsem rád i za asistence. Když na něj nahraju, tak je to pro mě stejné, jako kdybych ho dal,“ má jasno Václav Jemelka.

Střední obránce Viktorie nadále prozradil, že svou profesionální kariéru začal v pěti letech v Uničově a jeho fotbalovým vzorem byl Giorgio Chiellini v Juventusu. „Dříve jsem býval střední záložník, a to jsem měl rád Stevena Gerrarda, ale co jsem změnil pozici jsem se víc začal soustředit na obránce,“ doplnil svá slova.

Po otázkách následovala společná fotka a autogramiáda. Viktorka do škol tak slaví další úspěch. „Tento projekt zahrnuje 21 základních škol a my jsme si řekli, že bychom chtěli všechny žáky a jejich učitele i rodiče pozvat na Viktorku na fotbal. Vybrali jsme si k tomu první tři jarní kola a zjistili jsme, že to musíme rozšířit na čtyři, protože zájem je obrovský. Během čtyř duelů se v Doosan Areně prostřídá téměř 10 000 žáků s doprovody v rámci této akce. Je to fantastické, to byl nᚠcíl,“ říká tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Na zápase s Libercem budou konkrétně fandit 11. ZŠ, 14. ZŠ, 17. ZŠ, 25. ZŠ a 26. ZŠ. Děkujeme za podporu a těšíme se na vás v sobotu v Doosan Areně! 

Fotogalerie