Starší žačky o víkendu obhájily vítězství na mezinárodní turnaji v Rohatci. V jedenácti zápasech zaznamenali jedenáct vítězství a skóre 37:1. Cestu turnajem zhodnotil zhodnotil hlavní trenér kategorie WU15 TomᚠBeran.

Obhájili jste vítězství na tomto prestižním turnaji, jaký je to pocit?

Je to krásný pocit, zejména proto, že obhájit turnajové vítězství není nikdy jednoduché, zvl᚝ v konkurenci zahraničních týmů. Myslím, že si to holky zasloužily za to, co předváděly celou sezonu, která vyvrcholila tímto závěrečným turnajem.

V jedenácti zápasech jste zaznamenali jedenáct výher. Prokázal tým svou kvalitu?

Některé zápasy nebyly tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát podle skóre 37:1. Například v zápase s Vídní jsme museli otáčet skóre a byl to také nᚠnejt잚í zápas na turnaji. Postupem turnaje nᚠtým prokázal kvalitu a dobrou kondiční připravenost, díky které jsme mohli odehrát závěrečné zápasy ve velmi dobré fotbalové kvalitě.

Co pro Vás osobně znamená obhajoba vítězství?

Nebral bych to osobně, ale celkově za tým. Jsem rád, že se nám celý červen takhle vydařil, včetně ligových výher nad Slavií i Spartou. Turnaj byl třešničkou na dortu za celou sezonou, která byla velmi povedená a zábavná. Z osobního hlediska mám radost za realizační tým a za holky, že jsme si mohli závěr sezony takhle užít.

Finálový zápas s Teplicemi jste vyhráli 4:0. Jaký to byl zápas?

Teplice jsme přehráli ve všech herních aspektech. Dvakrát jsme se prosadili ze standardní situace. Následně jsme dali dva góly z rychlého přechodu a krásné střely zpoza vápna. Finále jsme suverénně ovládli a zakončili turnaj nejlepším možným výkonem.

Loučíte se s týmem, se kterým jste pracoval od začátku svého působení ve Viktorii. Těšíte se na nové výzvy?

Začal bych první částí otázky. Loučení bude těžké, protože ročník 2009 je fantastický. Jsou to skvělé fotbalistky a charakterově správné holky. Přeji jim hlavně zdraví a hodně štěstí do dalších životních i fotbalových kroků a věřím, že nadále budou osobnostně růst.

Co se týče druhé části otázky, jsem rád, že nám do příští sezóny zůstává stejný realizační tým. „Nový“ hráčský tým bude pro nás velká výzva. Ročník 2011 měl skvělý týmový úspěch, ale nadále musíme hráčky zlepšovat, a to hlavně v individuálním rozvoji.

Jak se těšíte na volno, které Vás teď čeká?

Hodně, sezona byla dlouhá a náročná. Absolvovali jsme nespočet akcí, a už šlo o tréninky, zápasy, soustředění nebo turnaje. Tento velký počet kvalitních „akcí“ je vždy důležitý pro rozvoj hráček i nás trenérů. Dovolím si tvrdit, že se na volno těšíme všichni. Odpočineme si a za měsíc začínáme přípravu na novou sezónu.