Po čase se vrací do Itálie a hned do ikonických prostor římského Olmypijského stadionu. Jakub Hromada disponuje jako jediný z plzeňského kádru bohatými zkušenostmi s italským fotbalem.

„Mezi dospělými ani v juniorce jsem si proti AS Řím nezahrál, jednou jsem proti němu byl pouze na lavičce, to bylo ještě v týmu FC Janov. Na Olympijském stadionu jsem ale už hrál, zvítězili jsme zde v juniorském Superpoháru, kdy jsme s Juventusem porazili ve finále Lazio Řím, a já mohl slavit zisk druhé trofeje v Itálii,“ vzpomíná na nepříliš vzdálená léta Jakub Hromada.

Ve čtvrtek večer nepotrápí Viktorii Francesco Totti, jenž léčí zranění. „Každý hráč by si chtěl proti Tottimu zahrát. Je to obrovská legenda nejen italského ale i světového fotbalu. Všichni hráči AS Řím, kteří proti nám nastoupí, mají velmi vysokou kvalitu. Proto se na zápas velmi těšíme,“ říká Hromada. V posledním ligovém střetnutí ale italský soupeř Viktorie prohrál s celkem Atalanty. „Neměl jsem možnost tenhle zápas sledovat, ale věděl jsem, že s Atalantou AS Řím prohrálo 1:2. Nᚠsoupeř dlouhodobě prokazuje, že patří mezi italskou i evropskou fotbalovou špičku, takže bych tomuto jednomu výsledku nepřikládal nějakou velkou váhu,“ přemýšlí plzeňský záložník.

Zatímco na domácí scéně se Viktoria drží na první příčce tabulky, v Evropské lize musí při postupových teoriích spoléhat na zaváhání svých soupeřů. „Liga je dlouhodobá soutěže, kdy se každé klopýtnutí dá do jisté míry napravit v následujícím zápase. V Evropské lize zaváhá klub v jednom nebo dvou zápasech a už má problém,“ uvědomuje si Hromada. 

Fotogalerie