FC Viktoria Plzeň má před sebou úvodní utkání v základní skupině Evropské ligy. V Doosan Areně se ve čtvrtek 15. září utká od 19 hodin s AS Řím. Viktoriáni chtějí favorita zápasu nejen potrápit, ale věří i ve vítězství.


„Chceme do zápasu vstoupit aktivně. Víme, co proti nám stojí za soupeře, ale i přes to budeme chtít hrát útočný fotbal a bojovat pro naše fanoušky,“ říká útočník Michal Ďuriš.

Plzeň už se v minulosti utkala s jinými italskými týmy – AC Milán v Lize mistrů a také s Neapolí v Evropské lize. „Naposledy jsme hráli s Neapolí a dopadly ty zápasy pro nás úspěšně. Věřím, že navážeme na to, co bylo a doma uspějeme i v souboji s AS Řím,“ zamýšlí se slovenský reprezentant.

V poslední době se ale Viktorii v evropských pohárech výsledkově nedaří a nevyhrála už 9 zápasů v řadě. „Ani jsem nevěděl, že to trvá už tak dlouho. Rozhodně to chceme protrhnout a uděláme pro výhru cokoliv,“ ujišuje Ďuriš.

AS Řím přijel do Plzně pro vítězství a dokazuje to nominace hráčů na utkání. Nechybí Edin Džeko, Francesco Totti a další hvězdy týmu. „Je těžké vybrat jen jednoho hráče, protože oni tam mají hodně hvězd. Asi nejvíc se ale těším na Tottiho. Připomíná mi Pavla Horvátha, který také dokázal hrát i v poměrně pozdním věku. Tottimu je 39 let a stále dokáže hrát na nejvyšší úrovni. Nevidí se ani často, že hraje celou kariéru za jeden tým, několikrát mohl přestoupit, ale neudělal to. Pro fanoušky Říma je to určitě hodně velká ikona,“ uzavírá Michal Ďuriš.

Zápas FC Viktoria Plzeň – AS Řím se hraje ve čtvrtek 15. září 2016 od 19 hodin v Doosan Areně.

Fotogalerie