FC Viktoria Plzeň v utkání 14. kola ePojisteni.cz ligy remizovala na hřišti Mladé Boleslavi 0:0. Západočeši sice byli aktivnějším týmem, ale žádnou šanci nedokázali dotáhnout do konce.

„Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát, ale dnes se nám to bohužel nepovedlo. Byl to zápas bez větších šancí, škoda závěru první půle, kdy jsme to tam mohli dokopat. Pozitivní je, že se nám daří při venkovních zápasech neinkasovat, ale musíme my naopak soupeře prostřelit,“ hodnotí utkání záložník Jakub Hromada. „Chtěli jsme vyhrát, drželi jsme sice hodně balon a tlačili se do zakončení. Dvě, tři šance jsme měli, ale nedokázali jsme je proměnit. Boleslav dobře bránila a pro nás bylo těžké dostat se do vápna,“ dodává Jan Kopic.

Plzeň měla více ze hry, ale do zahuštěné obrany domácího týmu se dostávala velmi těžko. „Snažili jsme se kombinovat, tady se nám to dařilo, ale kvůli špatnému počasí už to po změně stran moc nešlo. Museli jsme míče nakopávat a to je hra, která nám není vlastní. Věděli jsme, že mají kvalitní tým a dobře se na nás připravili. Byl to taktický souboj, oba týmy podaly dobrý výkon, ale škoda, že nepadl gól,“ zamýšlí se středopolař. „Dřív jsme z minima vytěžili maximum, ale tady se nám to nepovedlo. Paradoxně jsme určitě hráli lepší zápas, než například v Teplicích. Takový je ale fotbal,“ doplňuje krajní záložník.

Viktoria tak přišla o čtyřbodový náskok v čele tabulky, druhý Zlín na ni ztrácí pouhé dva body. „Nesledujeme ostatní a chceme vyhrávat naše zápasy. To jak hrají ostatní, nás moc nezajímá, ale co se Zlínu týká, tak oni prožívají fantastickou sezonu a zaslouženě se k nám dostali na dostřel,“ popisuje Jakub Hromada. „Víme, jak hrají ostatní, a věděl jsem, že se na nás ostatní dotahují. Chtěli jsme jim odskočit, ale to se nepovedlo. Jako ztrátu to ale nebereme, Mladá Boleslav má totiž dobré mužstvo. Musíme se připravit na Brno před našimi fanoušky a opět vyhrát,“ uzavírá Jan Kopic.

Fotogalerie