V sobotu 24. září odehraje FC Viktoria Plzeň další utkání v rámci ePojisteni.cz ligy. Od 20:15 se utká s aktuálně osmým týmem tabulky FK Teplice. Viktoriánům se sice na severu Čech výsledkově příliš nedaří, hráči ale na nic jiného než výhru nemyslí.

„Oni jsou hodně houževnatí, ale zvládají velmi dobře také kombinaci. Je mi jasné, že se na nás pokusí vlétnout hned od začátku. My ale do zápasu půjdeme s pokorou k soupeři a budeme se snažit mu vnutit naši hru. Jedeme tam pro tři body a uděláme pro výhru maximu,“ říká obránce Aleš Matějů. „V Teplicích se nikomu nehraje lehce, mají technické a běhavé mužstvo. Bude to ale zápas o nás, když se na to dokážeme dobře připravit, tak můžeme vyhrát. Fotbalově jsme určitě lepší než tepličtí hráči,“ dodává záložník Martin Zeman.

Krajní záložník přišel do Plzně v průběhu podzimní části sezony a působení v Plzni si zatím nemůže vynachválit. „Je to tady super a v kabině myslím, že mě kluci také vzali. Daří se nám výsledkově i herně a věřím, že v tom budeme pokračovat. Hrajeme hodně ofenzivně, což mě baví a je to dobré i pro naše fanoušky. Chceme jim dělat radost jak naši hrou, tak i našimi výsledky,“ popisuje Zeman.

Plzeň pokračuje v nabitém programu. Minulý týden se v Doosan Areně utkala s AS Řím, následně hrála s Karvinou a v tomto týdnu cestovala k pohárovému zápasu do Hlučína. „Cestujeme dost, ale jsme za to rádi. Jestli chceme hrát evropské poháry a být úspěšní také v lize a domácím poháru, tak k tomu cestování patří. Je to náročné, ale zatím to zvládáme a budeme s tím i nadále bojovat,“ doplňuje Aleš Matějů. „To k fotbalu patří a musíme se s tím vyrovnat. Jsme profesionálové, chceme hrát co nejvíc zápasů. Únava samozřejmě z cestování být může, ale není to nic hrozného,“ uzavírá Martin Zeman.