V neděli 30. října se FC Viktoria Plzeň utká v Praze od 18:30 s domácí Duklou a viktoriáni chtějí navázat na povedený zápas se Spartou a naopak dát zapomenout na pohárové vyřazení s Opavou. S Duklou je ale čeká velmi náročná bitva.

„Dukla se snaží hrát kombinační fotbal jako my, což je jedině dobře. Bude to těžký zápas, ale já udělám vše pro to, abychom se po zápase radovali my a ne oni,“ říká útočník Michael Krmenčík. „Mně osobně jejich styl fotbalu sedí, protože chtějí hrát kombinačně. Na hřišti je pak více prostoru, než když hrajeme se soupeři, kteří jen zalezou na svojí polovinu,“ dodává záložník Patrik Hrošovský.

Útočník Viktorie byl v sezoně 2014/2015 v Dukle na hostování a na své angažmá rád vzpomíná. „Strávil jsem tam vydařené hostování, když nepočítám to zranění a těším se tam. Duklu sleduju a fandím ji. Mám tam stále hodně kamarádů. Markovi Hanouskovi jdu například na svatbu. Žádné hecování před zápasem ale probíhat určitě nebude, já na to nejsem. Doufám, že si z Prahy odvezeme všechny body,“ popisuje Krmenčík.

V loňské sezoně se Dukla ve vzájemném utkání radovala z výhry, když ve 2. kole zvítězila nad Plzní 1:0. „Čeká nás hodně těžký zápas, minulý rok jsme tam prohráli a máme jim co vracet. Jestli chceme opět obhájit titul, musíme přesně takové zápasy zvládat,“ zamýšlí se Hrošovský.

Viktoria má v posledních dnech hodně nabitý program. Kromě domácí ligy musí zvládat také souboje v Evropské lize a hrála také zápas MOL Cupu. „Já se cítím dobře a sil mám dost. Nemůžu si na nic stěžovat, podzimní část je v plném proudu a my musíme sbírat body všude,“ uzavírá. Michael Krmenčík.