Ve druhém kole nadstavbové Skupiny o titul prohrála Viktoria v pražském Edenu 1:3, ačkoliv ještě do 80. minuty platil bezbrankový stav. Jak zápas zhodnotili trenér Pavel Vrba a záložníci Jan Kovařík s Patrikem Hrošovským?

Viktoriány nejvíce mrzela neproměněná šance Kovaříka v 63. minutě, kdy skončil míč na tyči Kolářovy brány. „Bohužel jsem to neproměnil a několik minut potom jsme dostali gól. To byly dva klíčové momenty utkání,“ uznal Jan Kovařík. „Dneska se tu dalo vyhrát. Bohužel se to při této šanci přiklonilo na stranu Slavie, takže jí nyní musíme pogratulovat,“ dodal Patrik Hrošovský.

Plzeňští tak v Edenu čekají na výhru už dlouhou dobu, ani dnes tuto černou sérii nezlomili. „Víme, že to tu je těžké, ale těžko říct, čím to je. Bohužel. Měli jsme dnes určité situace, kdy jsme mohli dát gól a jít do vedení,“ litoval slovenský středopolař.

Pražané tak tři kola před koncem vedou ligu o pět bodů. „My se budeme prát až do konce, tímto pro nás liga nekončí. Ve hře je devět bodů, prohráváme o pět. Musíme se o to poprat a vyhrávat,“ burcoval Kovařík před závěrem sezony.

Pavel Vrba: Slavia udělala obrovský krok k titulu

„Potkaly se týmy, kterým hodně záleželo na výsledku. Čekalo se na chybu a na první gól, ten se nám bohužel nepodařilo vstřelit,“ litoval Vrba neproměněných příležitostí Kovaříka (tyč), Beauguela či nevyužitého brejku 4 na 2. „Do té doby to bylo bez vyložených šancí, ale pak Slavia zahrála úžasně nabídnutou situaci a šla do vedení 1:0. Pak přidala druhou branku a třetí z brejkové situace, kdy jsme ztratili míč po standardní situaci. Góly byly takové, jaké byly a já si myslím, že zápas odpovídal postavení týmů v tabulce. Atmosféra byla úžasná,“ doplnil kouč.

Do konce nadstavbové části zbývají tři kola. „Udělala obrovský krok k titulu. Nechtěl bych říkat, že je rozhodnuto, protože ve hře je stále devět bodů, ale Slavia má obrovský náskok, to je nezpochybnitelné,“ uznal trenér Plzně.

Nejvíce ho po konci mrzelo, že jeho svěřenci nevstřelili první branku. „Tyto zápasy podobné situace rozhodují. Kdybychom dali první gól, možná by to dopadlo jinak. Ale na možná se nehraje. Slavia zkrátka vyhrála 3:1, to je holý fakt,“ řekl Pavel Vrba.

Fotogalerie