FC Viktoria Plzeň zvládla utkání 11. kola ePojisteni.cz ligy a před svými fanoušky porazila Spartu Praha 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil útočník Michael Krmenčík, který tak navázal na skvělý jarní vzájemný zápas, ve kterém dal dva góly.

„Jsem moc rád, že jsme vyhráli a to, že jsem dal gól já je taková třešnička na dortu. Měl jsem radost, že jsem mohl nastoupit od začátku a trenérovi jsem se odvděčil brankou,“ říká útočník Michael Krmenčík.

Slova chvály pro svého spoluhráče měl i kapitán Hubník. „Doufám, že mu to vydrží a dá další góly i na jaře na Spartě. Hráli jsme dnes na jednoho klasického útočníka, Krmelec se dostal do jedné šance, kterou proměnil. Jsem rád, že mu to tam padlo,“ říká stoper, který na vítězný gól nacentroval. „Já dnes měl spíš defenzivnější úkoly, ale tady to vyplynulo tak, že mi Milan Petržela nahrál a já neměl jinou šanci, než centrovat. Trefil jsem to hezky a naštěstí tam byl Michael,“ doplňuje viktorián.

Plzeň Spartu porazila už po páté v řadě a v tabulce má před ní sedmibodový náskok. „Jsou to velice důležité tři body. Byl to velký zápas nejen pro nás, ale pro celou Plzeň,“ zamýšlí se Hubník. „Jsme rádi, že jsme tu šňůru natáhli už na pět zápasů. Je to v Česku ojedinělá šňůra,“ dodává Limberský.

Viktoria se v tabulce opět dotáhla na první Mladou Boleslav, za kterou zaostává pouze o skóre. „Letos je liga opravdu vyrovnaná. Je tam Boleslav, Slavia a další. Nemá cenu řešit, jestli je 7 bodů na Spartu hodně nebo ne. My se musíme soustředit na nás a jít zápas od zápasu,“ uzavírá Michael Krmenčík. 

Fotogalerie