Hráči Viktorie Plzeň mají za sebou náročný týden, ve kterém se museli vzpamatovat z rány v podobě úmrtí bývalého spoluhráče Františka Rajtorala. V sobotu je čeká domácí utkání s Duklou Praha.

„Je to velice tragická zpráva pro nás všechny, kteří jsme Frantiska znali. Život bohužel přináší i podobné chvíle a my musíme přes to všechno dál pracovat tak, abychom i pro Frantu získali titul. Tréninkový plán jsme dodrželi tak, jak jsme ho měli naplánovaný. Věřím, že kluci budou v sobotu stoprocentně koncentrovaní na zápas. Jsou to profesionálové, fotbal je u nich na prvním místě,“ říká trenér Viktorie Zdeněk Bečka.

Dukla Praha v uplynulých čtyřech zápasech jednou zvítězila a jednou remizovala, na západě Čech bude jistě bojovat o vylepšení této bilance. „Dukla hraje v relativním klidu ve středu tabulky, kde je do pohárů i k sestupu daleko. Můžou být v tomto ohledu v pohodě. My ale uděláme všechno proto, aby pro nás zápas dopadl dobře. Musíme být důraznější v osobních soubojích, být lepší při práci s míčem a hlavně dát do hry srdce. To nám minule na Spartě chybělo,“ uvědomuje si Bečka.

Plzeňané se budou muset vypořádat s absencí Romana Hubníka, který v minulém ligovém kole uviděl čtvrtou žlutou kartu. „Je to pro nás určitá komplikace, nebo Roman je pilíř naší obrany. Máme Tomáše Hájka, který ho podle mého dokáže stoprocentně nahradit,“ přemýšlí hlavní muž plzeňské střídačky.