To bylo drama! Viktoria porazila po reprezentační přestávce pražskou Bohemku 3:2. Skóre zápasu dvěma góly otevřel Jean-David Beauguel, který společně s Janem Kovaříkem, jenž měl prsty v rozhodující brance Chorého, a trenérem Pavlem Vrbou, zhodnotil utkání.

„Rozdílné dva poločasy,“ popisoval průběh Kovařík. „Měli jsme dobrý start do toho prvního. Vedli jsme 2:0, hráli celkem aktivně. Pak měl soupeř penaltu, kterou naštěstí nedal. Ve druhém poločase už jsme nehráli tak aktivně, nebyli jsme důrazní, ztráceli balony... Těžko říct proč. Bohemka dala dva góly po našich chybách. Ale naštěstí jsme dali třetí, vítězný gól a bereme tři body,“ ulevil si.

Přitom start měla Viktoria jako z říše snů. V 11. minutě už vedla 2:0, obě branky vstřelil francouzský útočník Beauguel. „Za dva góly jsem samozřejmě rád, ale spíše bych chtěl mluvit o zápase. Nemůže se stát, že když vedeme po poločase 2:0, dovolíme soupeři vyrovnat. Naštěstí jsme získali tři body, musíme to brát pozitivně. Ale chyby z dneška si budeme muset rozebrat a zapracovat na tom,“ měl jasno.

Na začátku druhého poločasu musel vinou zdravotního problému střídat. Jaké to pro něj bylo sledovat zbytek duelu ze střídačky? „Stresující, abych byl upřímný. Byly tam opravdu napínavé momenty, kdy třeba Řezník chytil gól, to měl soupeř fakt velkou možnost. Musíme hrát určitě lépe, ale tři body jsou hlavní,“ doplnil.

Vzhledem k prohře Sparty a remíze Slavie přišlo vítězství více než vhod. „Každá výhra je důležitá, my se hlavně musíme koukat sami na sebe a sbírat co nejvíce bodů,“ řekl Jan Kovařík. „Jsme Plzeň a pořád hrajeme o titul, budeme bojovat až do konce. Ještě nás čekají čtyři zápasy a potom nadstavba, nic není hotového,“ dodal Jean-David Beauguel.

Čím si trenér Pavel Vrba vysvětloval výpadek ve druhém poločase? „Bohemka nás donutila k chybám, my jsme je dělali a z toho vznikly ty situace. Naštěstí pro nás některé z nich neproměnila. Přiznejme si, že stoprocentních příležitostí měli více než my,“ uznal kouč. „Těch chyb tam bylo na můj vkus hodně. Umožňovali jsme jim to, naše rozehrávka byla komplikovaná, složitá, nebyli jsme si v ní jistí,“ mrzelo Vrbu.

Přesto jeho tým dokázal vstřelit tři branky a nakonec vyhrát. „Když to porovnám se zápasem v Teplicích, kde jsme měli paradoxně více šancí, tak se k nám dnes vrátilo štěstí. Ty zápasy byly úplně opačně,“ mínil Pavel Vrba. „Po dnešku jsem hlavně rád, že jsme se po druhé inkasované brance dokázali zvednout a zápas uhrát do vítězného konce,“ doplnil trenér Plzně.

Fotogalerie