V rychlém sledu po sobě jdou zápasy plzeňské Viktorie i ve třetím zářiovém týdnu. Po utkání základní skupiny Evropské ligy proti AS Řím čeká na Plzeňany domácí duel s nováčkem české nejvyšší soutěže z Karviné.

„Únava je na hráčích vidět velká. Mají za sebou náročný zápas se soupeřem, který hodně držel míč pod kontrolou. Je potřeba dobře zregenerovat a připravit se v neděli na Karvinou. Tři dny mezi zápasy je málo. By se zdá, že je to dost času, pokud by se hrálo ve čtvrtek a pak až v pondělí, bylo by to mnohem lepší. Jsme rádi, že máme tak široký kádr, protože můžou dostat příležitost i další hráči,“ říká před utkáním s Karvinou asistent trenéra Pavel Horváth. „Je dobré, že hrajeme doma. Před domácími fanoušky jsme už letos poztráceli dost bodů a k žádnému podcenění Karviné dojít nemůže,“ dodává Horváth.

„Karviná je v euforii, protože už posbírala několik bodů v těžkých zápasech. Čeká nás soupeř, který dobře brání a dává branky ze standardních situací. Věřím, že naše kvalita a nasazení bude takové, že zápas zvládneme,“ zůstává odhodlaný asistent plzeňského kouče. Nejvýraznější tváří nejbližšího soupeře Viktorie je brankář Jan Laštůvka. „Je dobře, že se kluci se zkušenostmi ze zahraničí vrací do české ligy. Je to stále nadstandardní brankář, ale doufám, že v neděli nebude odjíždět spokojený,“ uzavírá Horváth.