Náročný anglický týden zakončí hráči Viktorie Plzeň na ligovém hřišti, které je svou polohou vůči domovské Doosan Areně nejvzdálenější. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka pocestují do Karviné.

Vítězstvím nad pražskými Bohemians se Viktoriáni dostali znovu na dostřel v tabulce první Slavii Praha. „Věřím, že to bude pro tým psychická vzpruha, protože víme, že na Bohemce se nehraje lehce. Věřím, že se díky tomu můžeme trochu uklidnit a kvalitně se připravit na těžký zápas v Karviné,“ říká plzeňský trenér Roman Pivarník. „Postavení Karviné v tabulce jako nováčka soutěže je možná trochu překvapivé, ale na druhou stranu má ho podložené kvalitní hrou. Přes zimu se Karviné podařilo vhodně doplnit kádr a v úvodu jara jim vše vychází jak výsledkově, tak herně,“ uvědomuje si trenér.

„Pro nás bude důležité, abychom začali hrát naši hru, dominovat při práci s míčem a být aktivní, abychom mohli pomýšlet na vítězství. Máme za sebou anglický týden, ale z podzimu jsme na takové týdny zvyklí. Měli jsme i dostatek prostoru pro odpočinek. Věřím, že mužstvo je připravené tento náročný program zvládnout,“ uzavírá Roman Pivarník.