Viktoria Plzeň se připravuje na druhý přípravný zápas na Maltě. Soupeřem se aktuálním mistrům Synot ligy stane Stabaek IF, třetí tým uplynulé sezóny norské Tippaligaen. Zápas Viktorie se Stabaekem začíná dnes v 18:00 hodin, sledovat ho bude možné přímým přenosem na Viktoria TV.

Stabaek IF je norský fotbalový klub založený pouhý jeden rok po vzniku Viktorie Plzeň. Úspěchy týmu z více než stotisícového města Baerum ležícího nedaleko Osla se datují především do doby po přelomu tisíciletí. První vlaštovkou však byl už rok 1998, kdy se Stabaeku podařilo umístit se na třetí příčce domácí nejvyšší soutěže a navíc opanovat domácí pohár. Bronzové umístění v norské lize zopakoval i v roce 2003. O čtyři roky později poskočil na druhou příčku a v roce 2008 si připsal své jediné vítězství v norské Tippaligaen. Z další medailové pozice se radoval celek Stabaeku v roce 2009, kdy skončil druhý. V uplynulé sezóně hrané jaro - podzim skončil Stabaek na třetím místě.

Působení Stabaeku v evropských pohárech nemělo nikdy dlouhého trvání. V sezóně 2009/2010 sice přešel norský tým v předkolech Ligy mistrů přes albánský KF Tirana, ve třetím předkole ale byla nad jeho síly Kodaň. V následujících letech se Stabaek pokoušel prokousat přes předkola Evropské ligy, nikdy se ovšem nepodíval ani do třetího předkola. Přejít nedokázal například přes Anderlecht Brusel, Sochaux, Stade Rennais, Valencii nebo Dněpr Mogilev.

Přípravný zápas mezi Viktorií Plzeň a Stabaekem lze sledovat v přímém přenosu na Viktoria TV.