Už jen tři zápasy v sezoně 2015/2016 mají před sebou hráči Viktorie Plzeň. Ve 28. kole Synot ligy se utkají s Mladou Boleslaví. Viktoriáni do utkání půjdou už jako jistí mistři ligy, naopak Mladá Boleslav ještě bojuje druhé až čtvrté místo v tabulce.

„Oni stále bojují o co nejlepší umístění, takže budou muset hrát hodně dopředu. Určitě na nás vlétnou a nic nám nedají zadarmo. To my jim ale také ne. Každopádně věřím, že si na své přijdou diváci, přeci jen souboj prvního týmu se čtvrtým bude mít náboj úplně pokaždé,“ říká záložník Jan Kovařík. „Už jsme mistři, ale chceme vyhrát každý zápas. Nejinak tomu bude v souboji s Mladou Boleslaví. Víme, že oni hrají i o druhý flek, takže nás čeká těžký zápas,“ dodává stoper Roman Hubník.

Viktoriáni měli v neděli a pondělí volno, od úterka už ale začala příprava na sobotní zápas. „Sil máme určitě dost. Od těch oslav už přeci jen uplynulo hodně času a už se opět připravujeme na další zápas. Máme chu si zahrát dobrý fotbal, pomůže nám i to, že nás nebude tížit žádný tlak,“ zamýšlí se krajní záložník. „Věřím, že na tom se silami budeme dobře. Dáme se do kupy a odehrajeme to se ctí,“ doplňuje kapitán Plzně.

Plzeň už je sice jistým mistrem Synot ligy, ale hráči chtějí ještě natáhnout rekordní sérii vítězství, které trvá už šestnáct zápasů. „Chtěli bychom to protáhnout, co nejvíc to jde. Trenér nám říkal, že asi Olympiakos vyhrál sedmnáct zápasů v řadě, tak se jim chceme aspoň vyrovnat. Uvidíme, jak nám to půjde,“ dodává Jan Kovařík. „Udělali jsme rekord a chceme ho natáhnout. Neřešíme to nějak moc, ale víme o tom. Pro výhru v Boleslavi uděláme cokoliv, nicméně víme, že oni jsou doma hodně silní a chtějí se umístit co nejlépe, bude to opravdu hodně těžké,“ uzavírá Roman Hubník.