Na úvod druhého španělského soustředění hrála Viktoria Plzeň s účastníkem Ligy mistrů CSKA Moskva bez branek. Zápas po jeho konci zhodnotili obránce David Limberský a talentovaný záložník Michal Hlavatý. Oba fotbalisté si všimli velké kvality na straně soupeře. „Byl to hodně kvalitní a houževnatý soupeř,“ řekli.

Přesto z výkonu panovala spíše spokojenost. „Myslím si, že jsme ho místy dokonce i přehrávali. Po většinu zápasu jsme drželi míč my, oni hrozili z brejků, ale s tím jsme se popasovali dobře,“ hodnotí Michal Hlavatý, jehož doplňuje David Limberský: „Dozadu jsme hráli dobře. Je to pro nás však stále začátek herního soustředění, takže máme na čem pracovat, ale ten základ tam je.“

Pro Michala Hlavatého šlo o velmi dobrou zkoušku. Teprve osmnáctiletý záložník si za Viktorku sice již v zimní přípravě několikrát zahrál, proti takovému soupeři stál ovšem poprvé. „Já jsem byl velmi rád, že mi trenér dal šanci, za to mu musím poděkovat,“ vzkázal kouči Romanu Pivarníkovi. „Před zápasem jsem byl trochu nervózní, jako vždycky, ale zbytečnou obavu ze soupeře jsem neměl,“ říká.

David Limberský opět pravidelně podporoval útočné akce Západočechů. „Cítím se slušně a hrát dopředu samozřejmě chci, když je možnost a prostor. Kombinačně jsme tam měli dobré úseky. Občas se sice objevily i ty horší, ale na tom nyní budeme pracovat,“ slibuje levý bek.

„Do ideálu má naše hra ještě nějaký kus,“ hodnotí Limberský prozatímní průběh zimní přípravy. „Musíme dobře potrénovat s balonem a hodně se sehrát, teď na to budeme mít dost času. Je potřeba zlepšit i mezihru a finální fázi,“ uvědomuje si plzeňský obránce.

Fotogalerie