V rámci 25. kola Synot ligy se FC Viktoria Plzeň utká v neděli 17. dubna 2016 od 16:45 se Zbrojovkou Brno. Viktoriáni budou v utkání útočit na čtrnáctou výhru v řadě a budou chtít potěšit fanoušky dalším tříbodovým ziskem.

„Každý zápas se nám hraje doma dobře, lidi nás podporují a ženou dopředu. Před takovým publikem a na takovém stadionu je to prostě paráda hrát,“ říká záložník Ondřej Vaněk.

Zbrojovka patří k největším překvapením letošního ročníku Synot ligy a v tabulce je aktuálně na šestém místě. „Nečeká nás nic snadného, protože Zbrojovka hraje dobře a je po zásluze v horvních patrech tabulky. Oni předvádějí bojovný fotbal, ale my hrajeme před našimi fanoušky, takže se nemáme kam ohlížet a bereme jen výhru,“ dodává záložník.

Plzeňský středopolař v Brně s fotbalem začínal a přiznává, že výsledky Zbrojovky sleduje víc než ostatních týmů v lize. „Už tam sice není skoro nikdo, s kým jsem hrál, když jsem tam působil. Ale trenéry Kotala a Šmardu jsem si oblíbil v Jablonci, takže Brno stále sleduju víc než jiné kluby,“ doplňuje Vaněk.

Brno na Plzeň umí zahrát a ani v neděli nedá viktoriánům nic zadarmo. „Jim se ustálil kádr a mají tam kvalitní hráče. Škoda pro ně, že se jim zranil tvůrce hry Zavadil, nicméně sem pojedou s tím, že nemají co ztratit,“ zamýšlí se plzeňský hráč.

Synot liga se pomalu blíží do finále a Plzeň útočí na druhý titul v řadě. „Je to podobné jako vloni a nervózní nejsem. Máme tým, který umí zvládat tyto těžké a vypjaté situace. Jdeme si za výhrou a celkově za naším cílem,“ uzavírá Ondřej Vaněk.