Trenér Roman Pivarník se se svým celkem chystá na další pokračování ePojisteni.cz ligy, které se uskuteční v severočeských Teplicích. Na půdě aktuálně osmého ligového týmu bude Viktoria usilovat o prodloužení nelichotivé série domácích, kteří před svými fanoušky ještě nezvítězili.

Plzeňané mají za sebou pohárový zápas v téměř 500 kilometrů vzdáleném Hlučíně. „Začala nám třetí soutěž, kterou je český pohár. V Hlučíně jsme si splnili povinnost a po herní stránce uspěli. Dokázali jsme efektivně rozdělit síly – někteří hráči zůstali doma, někdo odehrál jen poločas. Z maximálně vytěžovaných hráčů nastoupil na celý zápas pouze LukᚠHejda. Měli jsme regenerační trénink a teď už se chystáme na Teplice,“ říká plzeňský trenér.

Viktoria Plzeň zvítězila v ligovém zápase v Teplicích naposledy v únoru 2012. „V Teplicích se nikdy nehraje lehce, ale my chceme pokračovat v tom, co jsme si nastolili. V zápase chceme dominovat a jednoznačně hrát na vítězství. Viděli jsme, že v úvodu soutěže dokázali jejich hráči z minima vstřelených gólů vytěžit hodně bodů. Víme, že Teplice jsou organizované mužstvo, dobře brání a následně vychází do rychlých protiútoků,“ přemýšlí Roman Pivarník. „Na mojí filozofii je dobré to, že se z devětadevadesáti procent zaměřujeme na zlepšování vlastní hry a v jednom procentu se věnujeme soupeři. Na sestřizích si ukazujeme silné a slabé stránky soupeře, defenzivní i ofenzivní část nebo standardní situace. Prioritou ale zůstává zdokonalování naší hry. Výsledkem je to, že se nemusíme přizpůsobovat hře soupeře,“ poodkrývá oponu trenérského řemesla plzeňský kouč.

V domácím utkání s Karvinou odkulhal v závěrečných minutách ze hřiště kapitán týmu Roman Hubník, zdravotní potíže měly v uplynulých týdnech i další viktoriáni. „Roman by měl být k zápasu připravený, Jakub Hromada stále trénuje individuálně a je skoro už v plné zátěži. K dispozici by měl být záložník Patrik Hrošovský, kterému se zranění dobře zahojilo,“ uzavírá Pivarník.