Matúš Kozáčik odchytal v Ďolíčku svůj dvoustý ligový zápas. Čistým kontem měl tak velký podíl na výhře viktoriánů 1:0. Sám uznal, že šlo o velmi těžké utkání.


„Zápasy venku se nám hrají hůře,“ přiznává slovenský brankář. „Ty tři získané body jsou ale důležité. Jsme rádi, že je vezeme domů, byly hodně potřeba,“ uvědomuje si Matúš Kozáčik.

Tomu nenahrává ani fakt, že právě tři z posledních čtyř zápasů hrála Plzeň na půdě soupeře. A další ji čeká v neděli v Karviné... „Ty zápasy jsou velmi těžké. Dnes jsme ovšem dokázali vyhrát a jsme jen jeden bod od Slavie, boj je tedy stále otevřený,“ pravil odhodlaně.

O výhru museli červenomodří bojovat až do poslední minuty, Bohemians nechtěli dát svou kůži lacino. „Věřím, že nám tyto ubojované zápasy pomůžou a s každým vítězstvím se bude naše hra zlepšovat,“ řekl gólman, pro kterého šlo o dvoustý ligový duel v kariéře. 128 z nich odchytal v dresu Plzně.

Dnes si zároveň připsal desáté čisté konto v sezoně, čímž vyrovnal dosavadního lídra v tomto ohledu – Tomáše Koubka z pražské Sparty. Současně si v 19 odchytaných zápasech připsal 44 zásahů.

Fotogalerie