Konečně se to podařilo! Viktoria si ve Zlíně připsala své první jarní ligové vítězství v tomto ročníku. Podíl na něm měl i krajní hráč Jan Kovařík, který si připsal asistenci u jediné branky utkání. On a autor gólu Daniel Kolář posléze zápas zhodnotili.

„Důležitá výhra!“ těšilo Kovaříka. „První poločas jsme měli lepší, v tom druhém pak Zlín zlepšil hru a zatlačil nás. Vzadu jsme to ovšem uhráli na nulu a odjíždíme se třemi bodami, takže panuje spokojenost,“ řekl levonohý záložník.

Viktoria si tak na čele tabulky vytvořila devítibodový náskok se zápasem k dobru. „Stále není nic rozhodnutého, zbývá ještě spousta kol a hraje se o mnoho bodů,“ odmítl Jan Kovařík uspokojení. „Ostatní výsledky nám ovšem hrály do karet. Důležité vítězství, ne však rozhodující,“ doplnil důrazně.

Ve 12. minutě se stal asistentem u gólu Daniela Koláře. Celou situaci popsal následovně: „Dostal jsem od Limby přihrávku na křídlo, šel jeden na jednoho s obráncem a ten mířil na druhou stranu. Potáhl jsem to, měl ve vápně tři hráče a už si jen musel vybrat, koho trefit. Kolda to pak do branky krásně uklidil.“

„Kovi to udělal hodně dobře, jsem rád, že to tam padlo,“ pochvaloval si střelec. „Mám takové štěstí, že skoro vždy je můj gól vítězný. Nejdůležitější ovšem je, že jsme zápas zvládli jako tým. Kluci vzadu to perfektně odbránili. Tři body jsme hodně potřebovali,“ těšilo Daniela Koláře.

Fotogalerie