V neděli 1. listopadu 2015 se v 15 hodin rozehraje v Doosan Areně dlouho očekávaný zápas Synot ligy. V rámci 12. kola se proti sobě postaví dva velcí rivalové – FC Viktoria Plzeň a AC Sparta Praha.

„Na zápasy se Spartou se těšíme každý rok, protože to pro nás určitě je největší utkání, které v české lize hrajeme. Je to to specifický zápas v tom, že oba týmy jsou velkými rivaly. Zápas bude mít náboj pro hráče i fanoušky,“ říká záložník Patrik Hrošovský. „Těším se velmi a myslím, že se těší i všichni fanoušci fotbalu. Tyto zápasy jsou přeci jen trochu odlišné od ostatních. Přistupujeme k tomu stejně jako k jiným zápasům, ale určitě to bude opět výjimečné utkání,“ doplňuje obránce František Rajtoral.

Sparta je v Synot lize na prvním místě s tříbodovým náskokem právě před Viktorií a špatně si nevede ani v Evropské lize, kde se drží na druhém místě tabulky. „Nějaké její zápasy jsem viděl nebo jsem četl v novinách, jak jim to jde. Ale speciální pozornost jim určitě nevěnuju. Nedá se říct, že by měli jednu velkou osobnost. Určitě David Lafata je velká zbraň, daří se také Fataiovi. Ale musíme si dát pozor na celý tým, v tom je síla Sparty,“ zamýšlí se Hrošovský. „Samozřejmě že vím, jaké výsledky udělali v Evropské lize i v Synot lize. Nicméně v neděli to bude v Doosan Areně hodně vyhecovaný zápas a snad bude v naší režii. Nám sice poslední zápasy nevyšly, ale věřím, že jsme natolik silní a poučili jsme se. Do utkání se Spartou půjdeme v dobré, bojovné a odhodlané náladě,“ doplňuje Rajtoral.

Zápas bude sledovat beznadějně vyprodaná Doosan Arena a diváci věří, že uvidí souboj na evropské úrovni. „Očekávám podobný souboj jako s Libercem, kdy to byla oslava fotbalu. Teď to bude ještě o stupeň výš a my uděláme vše pro úspěch. Je velká výhoda, že hrajeme doma, protože naši fanoušci jsou úžasní a poženou nás dopředu. Společně jsme určitě schopni Spartu porazit,“ říká Patrik Hrošovský. „Diváky, kteří dokázali sehnat vstupenky, bych chtěl pozvat. Těším se na atmosféru a našim příznivcům za jejich podporu patří velký dík. Bude to skvělý zápas a já doufám, že vyhrajeme a společně budeme slavit,“ uzavírá František Rajtoral.