FC Viktoria Plzeň ve 12. kole porazila v Doosan Areně Spartu Praha 2:1. Všechny branky padly ve druhém poločase, když se za Viktorii prosadili střídající hráči Jan Baránek a Milan Petržela. Vítězství je o to cennější, protože Plzeň hrála od 41. minuty bez vyloučeného Procházky.

„Máme 3 body, jsme maximálně spokojeni. Velký dík patří našim fanouškům, protože nás pořád hnali dopředu, byli nám správnou oporou a my si nemohli dovolit je zklamat,“ říká obránce Jan Baránek. „Je to naprostá nádhera, jsme strašně rádi. Vyhráli jsme před našimi fanoušky. Já myslím, že taková atmosféra tady snad ještě nebyla. I když jsme hráli v deseti, tak to tak vůbec nevypadalo. Fanoušci byli jedenáctým hráčem a je to společné vítězství,“ dodává záložník Milan Petržela.

Oba hráči nastoupili do zápasu až v jeho průběhu, především Baránek nastupoval v nelehké pozici. Na hřiště naskočil na post vyloučeného Procházky. „Možná to pro mě bylo i lepší, že jsem naskočil během takové chvíle. Nebyl čas nad ničím přemýšlet a rovnou šel do utkání, takže jsem ani nebyl nervózní,“ zamýšlí se stoper Viktorie.

Plzeň se po vyloučení a ve druhé půli semkla a všechny fanoušky dostala do varu týmovým a bojovným výkonem. Hráči úspěšně odolávali tlaku hostů. „Překvapilo mě, že si nevytvořili žádnou šanci. Ale nutno uznat, že my dobře bránili a Sparta hrála do plné obrany,“ popisuje Petržela. „Věděli jsme, že Sparta bude držet balon, tak jsme vytvořili blok před naším vápnem. To, že hosté neměli žádnou šanci, bylo asi i trochu o štěstí. Nechci říkat, že hrála špatně,“ doplňuje Baránek.

Viktoria ale pouze nebránila, naopak Spartu i v deseti několikrát zatlačila. Jan Baránek dal gól hlavou a Milan Petržela po krásném úniku vypálil přesně z poza vápna. „Je to pro mě nejdůležitější gól v kariéře. Kovi mi to nádherně posadil na hlavu, pak už ani nemusíte mířit. Snažil jsem se dát co největší ránu. Pak už to byla euforie,“ říká Jan Baránek. „Bylo mokro, a když se to dobře trefí, tak je to pro gólmana těžké. Zkusil jsem to tedy poměrně z dálky a ono to zaplavalo k tyči,“ uzavírá Milan Petržela. 

Fotogalerie