Plzeňská Viktoria zvládla i deváté ligové kolo na jedničku, když porazila Bohemians Praha 1905, ačkoli po prvním poločase na svého soupeře ztrácela jeden gól. Trenér Vrba se opět trefil do střídání, když ve druhém poločase nastoupil na hřiště Martin Zeman, jenž přihrál na dvě branky.

„Hráčům Bohemians se v prvním poločase povedla jediná dobrá akce, ze které vstřelili gól. My jsme se k nim do vápna nemohli dostat. Bylo to bez pohybu, bez důrazu. S příchodem Bakoše a Zemana se hra zrychlila, měli jsme víc hráčů ve vápně, což se na zápase podepsalo. Naše akce se zrychlily, čímž narůstal nᚠtlak,“ říká trenér Pavel Vrba. „Utkání jsme zvládli až v závěru. Bylo to spíš odehráno srdcem a bojovností, než nějakou mimořádnou kvalitou. Celý zápas jsme ale útočili a soupeř měl možná i štěstí, že jsme neproměnili naše další šance. Soupeř měl na druhou stranu také stoprocentní šanci za stavu jedna jedna,“ rekapituluje.

Proti svému bývalému klubu se dnes prosadil Havel. „Milan má složitější situaci, protože kdyby byl zdravý David Limberský, pravděpodobně by hrál on. Je to ale hráč, se kterým počítáme do budoucna, protože je typologicky hodně zajímavý. Na zápas s Bohemkou se určitě i hodně těšil a díky svojí snaze ho rozhodl gólem,“ říká na konto mladého obránce Vrba.



Nyní viktoriány čeká reprezentační pauza, ve které Vrbův tým odehraje duel třetího kola MOL Cupu s SFC Opava. „Jsem rád, že s Opavou ve čtvrtek hrajeme, protože si udržíme zápasovou zátěž. Dostanou příležitost hráči, kteří v ligových a evropských zápasech tolik nehráli. Uvidíme, jak se s tímto zápasem popasují a jestli mi třeba i zamotají hlavu před zápasem se Spartou,“ vyhlíží Pavel Vrba. 

Fotogalerie