Viktoria v sedmém kole poprvé padla, v pražském Edenu nestačila na Slavii, které podlehla 0:4. Navíc celý druhý poločas dohrávala bez vyloučeného Romana Hubníka. Zápas zhodnotili trenér Pavel Vrba a obránce Radim Řezník.

Velký vliv na konečný výsledek utkání měl podle trenéra brzký inkasovaný gól. „To je samozřejmě špatně. Další průběh utkání ovlivnil pokutový kop a červená karta. Slavia je mužstvo, které umí využít přesily v poli. Hráčům jsem o poločase vysvětloval, aby si drželi prostory, chodili do brejků a zkusili zahrozit ze standardních situací, ale Slavia nás víceméně do ničeho nepustila a výsledek už jen potvrdila,“ mrzelo Vrbu. „Je to zkušené mužstvo.“

Podobně mluvil po konci utkání také obránce Radim Řezník. „Potkaly se dva týmy, které hrajou nahoře a dobrý fotbal. Nás položil brzký gól a pak už se to s námi vezlo," mrzelo Řezníka. „Na začátku jsme nějaké náznaky měli, ale nedotáhli jsme je. Pak přišla jedna penalta, druhá penalta a červená… Potom už to bylo v deseti těžké. Řekli jsme si, že počkáme třeba na nějaký brejk, ale to se nám vůbec nedařilo,“ mrzelo Řezníka po utkání.

Sešívaní dle slov trenéra Pavla Vrby vyhráli zaslouženě. „Byli důraznější, silovější, přímočařejší a to rozhodlo,“ uznal. „Dostali jsme facku, kterou třeba předtím dostala Slavia s Jabloncem. To se prostě stává, uvidíme, kdo dostane další,“ zamýšlel se.

Do utkání kvůli menšímu zdravotnímu problému nemohl nastoupit Jan Kopic. Pavel Vrba ovšem doufá, že se během nadcházející reprezentační přestávky dají někteří jeho svěřenci do pohody. „Kolář s Hájkem jdou zítra hrát za juniorku, tak doufám, že budou brzy fit. Věřím, že i Kopic se uzdraví. Máme teď 14 dní, tak uvidíme,“ zakončil tiskovou konferenci hlavní trenér Viktorie Plzeň.

Fotogalerie