Už jen poslední krůček zbývá udělat FC Viktorii Plzeň na cestě za obhajobou titulu pro mistra Synot ligy. Západočechům stačí k jistotě v posledních čtyřech zápasech vybojovat jeden bod. Svěřenci trenéra Karla Krejčího se v sobotu 30. dubna utkají v Doosan Areně s posledním Baníkem Ostrava a všichni věří, že už po zápase propuknou v Plzni velké oslavy.

„Máme zkušené hráče, kteří už toho mají hodně za sebou. Víme, že poslední krok je nejt잚í, ale myslím, že na Spartě jsme udělali velký skok k titulu a doma s Ostravou už si to pohlídáme a nenecháme si titul utéct. Na hráčích vidím soudržnost a velkou vůli titul už teď získat. Chtějí udělat radost plzeňským fanouškům a společně oslavit další velký úspěch. Moc si přejeme, aby to bylo už teď v dalším domácím zápase,“ říká trenér Krejčí.

Ostrava má opačné starosti než Viktoria, protože téměř jistě první ligu opustí. „Podzim se jim hodně nepovedl, ale v jarní části jdou na Baník pozitivní odezvy, tým není svázaný, hraje s chutí takový poctivý fotbal. Mají rychlou přechodovou fázi, hráči poctivě běhají a brání. V zápasech, které jsem viděl, odehrál Baník vyrovnané partie a já očekávám soupeře, který nemá co ztratit a bude se chtít prezentovat svým fotbalem. Věřím, že nebudou hrát defenzivně a budou si chtít zahrát fotbal,“ dodává kouč Plzně.

Viktoria útočí kromě titulu také na rekord v počtu výher v řadě. Porážkou Sparty totiž vyrovnala její rekord z roku 2000, kdy letenští vyhráli patnáctkrát za sebou. Plzeň se tak může osamostatnit a vytvořit nový rekord. „Ani mě to asi nedochází, ale když se nad tím zamyslím, je to opravdu úspěch. Pro nás všechny je to velká motivace a kromě titulu určitě budeme bojovat i o vytvoření rekordu české ligy,“ zamýšlí se Krejčí.

V Doosan Areně se připravuje na sobotní velkou bitvu kompletní tým. „Od středy se plně připravujeme na Baník a nic nenecháme náhodě. Hráči si uvědomují, o co se hraje a stoprocentně nic nepodcení. Blíží se velké finále, takže se dá říct, že i takové ty malé bolístky teď určitě půjdou stranou. Nikdo si to nechce nechat ujít a věřím, že vybereme nejlepší sestavu a potěšíme sebe i naše skvělé fanoušky,“ popisuje trenér.

Plzeň může ve své historii získat už čtvrtý titul, první slavila v roce 2011 a to po vyhraném utkání nad Baníkem Ostrava. Historie se tak může opakovat. „Je to taková kuriozita, že to vyšlo opět na Baník. Nicméně ty týmy jsou úplně jiné a čeká nás úplně odlišný zápas,“ uzavírá Karel Krejčí.