V neděli 1. listopadu přivítá Viktoria přesně po roce na domácí půdě Spartu Praha. Západočeši za svým soupeřem zaostávají v tabulce Synot ligy o tři body, úkolem Karla Krejčího a jeho svěřenců bude tuto ztrátu v zápase 12. kola smazat.

„Po právu je zápas se Spartou označován jako šlágr ligy, protože na sebe narazí dva v současnosti nejúspěšnější celky novodobé historie. Já osobně se těším, protože do zápasu jdu v jiné pozici. Předtím jsem byl asistent, nebo jsem sledoval zápas z tribuny. Nyní cítím zodpovědnost nejen za kabinu, ale za celý klub,“ říká trenér Karel Krejčí. „Nechceme navázat na předešlé výkony, musíme se zlepšit v přístupu a nasazení. Porážky ke sportu patří a možná si po nich člověk více váží těch vítězných chvil, ale my nechceme, aby tahle situace trvala moc dlouho. I přesto, že jsme poslední dvě utkání výsledkově nezvládli, věřím hráčům, že chtějí napravit dojem v zápase se Spartou,“ dodává.

„Sparta v reprezentační pauze překlenula menší krizi, kterou prožívala. Určitě jí pomohlo i pohárové utkání na Schalke a zápasy teď výsledkově zvládá. Dobře se jí rozehráli cizinci v sestavě, tihle hráči nesmí dostat moc prostoru. Costa, Fatai, Konaté, k tomu Lafata, který dokazuje, že umí střílet branky,“ vyjmenovává Krejčí. „My ale hrajeme doma a po porážce s Brnem jsme Spartu pustili do tříbodového vedení. S podporou našich skvělých fanoušků chceme našeho soupeře opět dotáhnout,“ zůstává odhodlaný plzeňský trenér.

Plzeňská Doosan Arena je na utkání s týmem z hlavního města do posledního místa vyprodaná. „Měl jsem co dělat, abych uspokojil aspoň částečně poptávku po vstupenkách. Volá mi spoustu lidí, kterým často ani nemůžu vyhovět. Pro mě je důležité, že tu budu mít rodinu. Táta mě jezdí podporovat na každý zápas. Věřím, že divákům předvedeme výborný fotbal a že se zasadíme o to, aby tři body zůstaly v Plzni,“ říká Krejčí.