Ve 20. kole Synot ligy vyhrála FC Viktoria Plzeň nad 1. FK Příbram jednoznačně 4:0, když se v první půli trefil Rajtoral a po změně stran Ďuriš, Kovařík a Hořava. Plzeň tak nadále vévodí tabulce Synot ligy.

„Vypadá to jako přesvědčivý výsledek, vyhráli jsme zaslouženě. Jsme spokojeni se třemi body a myslím, že i diváci si přišli na své, protože viděli pěkné góly. Snad takto budeme pokračovat i v dalších zápasech,“ říká záložník Jan Kovařík. „Máme důležité body a jsem rád, že jsme to zvládli. Dali jsme hodně gólů a jsem rád, že jsme opět hráli ten fotbal, na který jsou fanoušci v Plzni zvyklí, a věřím, že se dobře bavili,“ dodává Michal Ďuriš.

Kovařík dal gól z přímého kopu ve druhém utkání po sobě. Ve středu v MOL Cupu i v ligovém utkání s Příbramí mířil přesně do pravého rohu branky. „Bylo to hodně podobné. Teď tam tedy seběhl jeden hráč do branky, ale ani ten jim nepomohl. Jsem moc rád, že to tam opět spadlo,“ popisuje branku krajní záložník.

Poprvé v roce 2016 se trefil útočník Michal Ďuriš, který si tak připsal dvanáctou trefu v letošním ročníku Synot ligy. Góly mohl dát navíc dva, ale neproměnil penaltu. „K penaltě se mi těžko vyjadřuje. Je to asi naše slabina, asi bude muset jít kopat Matúš Kozáčik, kterého vyvolával kotel. On by ji snad proměnil. Aspoň, že jsem to pak napravil. Pár zápasů to trvalo a konečně jsem se taky trefil. Vážím si toho, nicméně nejdůležitější jsou vítězství. Musíme jít stále zápas od zápasu a věřím, že budeme vyhrávat i nadále,“ doplňuje útočník Viktorie.

Plzeň tak pokračuje v jízdě na vítězné vlně. Vyhrála devět ligových zápasů v řadě. „Výhry jsou pro nás hlavní a můžeme být zatím spokojeni. Když si uhrajeme naše zápasy, tak se nebudeme muset na nikoho ohlížet a vše budeme mít ve svých rukách. Doufám, že se na vítězné vlně pojedeme i nadála,“ zamýšlí se Kovařík.

Za další domácí výhrou hnalo viktoriány téměř deset tisíc skvělých fanoušků. „Atmosféra byla opět fantastická. Hraje se úplně jinak, když se diváci takto snaží. Jsem moc rád, že jsme je potěšili tolika góly a doufám, že přijdou i na další zápasy, protože je opravdu potřebujeme,“ děkuje divákům Jan Kovařík. „V Doosan Areně je to vždy super a ano proti Příbrami to nebylo jiné. Patří jim velký dík, domácí výhry jsou vždy společné, protože bez diváků by nám to určitě tolik nešlo,“ uzavírá Michal Ďuriš.

Fotogalerie