2. 3. 2016    Zápas

Viktoria porazila ve čtvrtfinále poháru Olomouc 4:2

FC Viktoria Plzeň
1. Matějů
31. Holenda
66. Krmenčík
84. Kovařík

Čtvrtfinále 1 / Středa 2. 3. 2016, 18:00 / Doosan Arena

Čtvrtfinále 1 / Středa 2. 3. 2016, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:2

(2:0)

SK Sigma Olomouc

57. Ordoš
75. Plšek (pen.)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Rajtoral, Hejda, Hubník, Matějů – Hořava (59. Hrošovský), Vaněk – Petržela (69. Kovařík), Holenda, Kopic – Krmenčík (76. Ďuriš)

SK Sigma Olomouc

Spurný – Štěpán (69. Hladík), Rode, Šindelář, Falta (59. Vepřek) – Zahradníček, Ordoš, Plšek, P. Ševčík, Moulis – Malec (61. Chorý)

statistiky

Branky: 1. Matějů, 31. Holenda, 66. Krmenčík, 84. Kovařík – 57. Ordoš, 75. Plšek (pen.), ŽK: Kopic, Rozhodčí: Berka - Kříž, Koval

Diváci: 3830

K úvodnímu utkání čtvrtfinále MOL Cupu nastoupili viktoriáni v poněkud pozměněné sestavě oproti ligovému střetnutí z před čtyř dnů. Šanci v základní jedenáctce dostal například Petr Bolek, František Rajtoral, Roman Hubník, Ondřej Vaněk nebo útočná dvojice Krmenčík – Holenda.

Za vytrvalého mrholení se oba týmy několik minut jen oukávaly, přesně s vypršením desáté minuty sehráli Matějů s Petrželou a Kopicem pohlednou akci, která skončila chytrou přihrávkou na mladého plzeňského obránce. Aleš Matějů prostřelil brankáře Spurného mezi nohy a otevřel tak skóre zápasu. Potlesk sklidila také akce z 27. minuty zakončená Michaelem Krmenčíkem, jeho pokus ale mířil jen do změti těl před brankou. O čtyři minuty později ztratili Olomoučtí před plzeňským pokutovým územím míč a po rychlém Petrželově přechodu na útočnou polovinu zamířil do napůl odkryté branky Jan Holenda – 2:0. První poločas skončil bez dalších vážnějších závarů před oběma brankami.

První šanci druhého poločasu si připsali hosté, ale míč mířící na osamoceného Malce zastavil František Rajtoral. Zanedlouho udržel Petr Bolek čisté konto díky reflexivnímu zákroku. Na druhé straně odpověděl levačkou Milan Petržela, jeho pokus po samostatném úniku byl ale značně nepřesný. V 57. minutě doplatili viktoriáni na chvilku nepozornosti. Hostující útočník Ordoš dostal dlouhý míč za obranu, poradil si s vyběhnutým Bolkem a snížil na rozdíl jedné branky. Ještě předtím, než v 59. minutě vystřídal Patrik Hrošovský Tomáše Hořavu stihl Ondřej Vaněk nebezpečně hlavičkovat, bezprostředně po střídání nastřelil hostující Štěpán z ostrého úhlu tyč plzeňské branky. Střela ze Štěpánovy kopačky mířila mimo i v 62. minutě. Přesnou akci sehráli viktoriáni o čtyři minuty později. Vaněk ideálně vyslal do vápna Františka Rajtorala, který naservíroval míč přesně proti kopačce Michaela Krmenčíka. Ten z první prostřelil Spurného a vrátil svému týmu dvougólový náskok. V 70. minutě nahradil Milana Petrželu na hrací ploše Jan Kovařík. V 74. minutě fauloval v rohu pokutového území bez míče Kopic Chorého a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s jistotou proměnil Jakub Plšek. Hned vzápětí vyměnil na hřišti střelce třetí branky Krmenčíka Michal Ďuriš. V 84. minutě proměnil přímý volný kop ve vstřelenou branku Jan Kovařík, jenž vymetl pavučinu v levém růžku Spurného svatyně – 4:2.

Díky čtyřem vstřeleným brankám si viktoriáni vytvořili nadějnou pozici do odvety, která se na Andrově stadionu v Olomouci bude hrát ve středu 16. března.

Související články