Viktoria Plzeň ve středu dopoledne odletěla do švýcarského Curychu vstříc dalšímu zápasu skupinové fáze Evropské ligy. Ten odehraje ve čtvrtek od 19 hodin v Luzernu s aktuálně posledním týmem švýcarské ligy FC Lugano.

Do známého prostředí se vrací Martin Zeman, který ve Švýcarsku působil v dresu Sionu. „Na Luzern si pamatuji velmi dobře. Hrál jsem tam první zápas a nahrál na dva góly, jde tedy o příjemnou vzpomínku,“ usmívá se. „Co se týče soupeře, nečeká nás nic jednoduchého. Lugano je houževnatý a bojovný tým. My ale jedeme bojovat o tři body,“ dodává.

Odhodlaný byl i středopolař TomᚠHořava. „Věříme si, že můžeme porazit každého. Doufám, že se udržíme na vítězné vlně,“ přeje si. „Pohárová utkání jsou ale vždy specifická. I když je Lugano poslední a není v dobré formě, určitě to není tak, že bychom tam jeli jako jednoznačný favorit,“ odmítá možné podcenění soupeře.


Viktoriáni chtějí pokračovat na cestě za postupem. I proto si uvědomují, že dvojzápas s Luganem bude nesmírně důležitý. „Pokud chceme postoupit, což chceme, tak musíme vozit body i z venku. Ideální by bylo z tohoto dvojzápasu uhrát šest bodů,“ deklaruje Hořava. Martin Zeman pak varuje před soupeřem: „Lugano bych rozhodně nepodceňoval. Má svou kvalitu.“

Plzeňany v průběhu dnešního dne čeká klasický program – tisková konference a oficiální trénink, výkop zápasu je ve čtvrtek 19. října v 19:00.

Fotogalerie