Mládež Viktorie má za sebou další víkend plný ligových zápasů. Devatenáctka v Ostravě prohrála nejtěsnějším možným rozdílem. Dorost U18 a U16 zvítězil v derby s Karlovými Vary. Dorostenky na severu Čech zvítězili po penaltovém rozstřelu.

Baník Ostrava vs. FCVP U19 1:0
Střelci:
57. Pira
Hodnocení trenéra Davida Vaněčka: „Byl to zápas o jednom gólu, který dal soupeř. Nám se nedařilo vytvořit šance, chyběla nám kvalita v předfinální fázi.”


FCVP U18 vs. Karlovy Vary 3:0
Střelci:
47. Büchner, 73. Růžička O., 76. Šádek
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „V zápase jsme byli lepší, jak soupeř, ale museli jsme být pořád ve střehu, protože hrozil z protiútoků, z kterých měl dvě nebezpečné akce. Nám se podařilo skórovat až po přestávce, kdy se postupně prosadili Radek Büchner, Ondra Růžička a Ondra Šádek.”


FCVP U16 vs. Karlovy Vary 4:1
Střelci:
14. Volf, 57. Vukovič, 58. Volf, 80. Krob - 63. Miko
Hodnocení trenéra Miroslava Vlasáka: „Prvních 15 minut utkání jsme hráli velmi dobře, drželi jsme míč a vytvořili jsme si mnoho příležitostí ke vstřelení branky, jednu z nich se nám podařilo využít a ujali jsme se vedení. Ve zbytku prvního poločasu nám chybělo více trpělivosti, abychom své vedení navýšili. Vedení na 3:0 se nám podařilo zvýšit hned z kraje druhého poločasu. Soupeř poté snížil z brejkové situace, ale my jsme v závěru přidali ještě jednu branku a došli si pro první sezónní vítězství.”


Liberec vs. FCVP WU18 2:3 po penaltách
Střelci:
61. Šafářová, 90. Šafářová - 21. Kynclová, 86. Kynclová
Hodnocení asistenta trenéra Štefana Valigurského: „V dnešním utkání jsme chtěli zvítězit a šli jsme do něj naplno od první minuty. V prvním poločase se nám dařilo držet míč a vytvořit si gólové šance. Ve 21. minutě se nám podařilo dát branku díky dobrému presinku a dobré individuální akci Šárky Kynclové. Do kabin jsme šli za příznivého stavu utkání. Ve druhé půli jsme spíše čekali co vymyslí soupeř, což se vymstilo v 61. minutě, kdy jsme obdrželi branku a bylo vyrovnáno. Chvíli trvalo, než jsme se dostali do svého tempa a držení míče. Opět se nám vyplatil presink a po velmi dobré kombinaci uprostřed hřiště dostala míč Šárka Kynclová, která vstřelila v 86. minutě svou druhou branku. V samotném závěru utkání se holkám z Liberce podařilo vyrovnat na 2:2 a následoval penaltový rozstřel, který skončil vítězně pro nás. Určitě bych chtěl pochválit Natálii Žížkovou, která chytla dvě penalty. Závěrem bych chtěl pochválit všechny holky za odvedený výkon na hřišti.”