Viktoria Plzeň má před sebou nelehký úkol v podobě umazání dvougólového manka z úvodního zápasu v Lisabonu. Vrbova družina neskládá zbraně a v domácích kulisách Doosan Areny se pokusí zabojovat o postup do čtvrtfinále Evropské ligy.

TomᚠHořava

„Plán je jednoduchý. Chceme odehrát dobré utkání, vyhrát a potěšit diváky. Uvidíme, jak moc se přiblížíme výsledku, který by znamenal postup do dalšího kola,“ říká TomᚠHořava.

„Je důležité hrát kompaktně a předvést výborné individuální výkony na hranici možností. Pokud tohle dokážeme, budeme dostatečně produktivní a všechno do sebe správně zapadne, můžeme se přiblížit dobrému výsledku a mít šanci na postup,“ vyhlíží plzeňský záložník.

„Sporting má výborné ofenzivní hráče. Navíc jim hraje do karet dobrý domácí výsledek. Očekávám, že nyní budou hrát zezadu a spoléhat na rychlé brejky. Na to si musíme dávat pozor,“ uvědomuje si Hořava.

Pavel Vrba

„Musíme vyhrát o tři góly. Z trenérského hlediska bude hodně důležité, kdo vstřelí první branku, což napoví o následném vývoji utkání. Uvědomujeme si, že výsledek 0:2 je výhoda pro Sporting, ale na druhou stranu věříme, že pokud vstřelíme úvodní branku, může být utkání až do konce otevřené. Kdybychom nevěřili, že můžeme postoupit, bylo by něco špatně,“ míní Pavel Vrba.

„Budeme chtít hrát takový fotbal, abychom mohli postoupit. Máme různé možnosti řešení sestavy. Výsledek ale hovoří jednoznačně pro Sporting a my se pokusíme o takový malý zázrak,“ dodává.

„Víme, že v posledních zápasech se sestava Sportingu hodně točila i z důvodu zranění hráčů. Víme i to, že ve Sportingu nehráli dva nejlepší útočníci, kteří jsou nyní už pravděpodobně k dispozici. Uvidíme, jak Sporting zítra nastoupí a co případně tito hráči předvedou,“ říká na konto útočníků Dosta a Doumbiy.

Plzeňský trenér bude moci počítat se službami záložníka Jana Kopice, naopak do utkání nezasáhne, stejně jako proti Liberci, obránce Roman Hubník. Chybět bude i vykartovaný David Limberský.

Fotogalerie